По повод приключилата предизборна кампания в Република Северна Македония (РСМ)

...
По повод приключилата предизборна кампания в Република Северна Македония (РСМ)
Коментари Харесай

Извънредно от Радев! Остро предупреждение към Северна Македония

По мотив завършилата предизборна акция в Република Северна Македония (РСМ) и церемонията по встъпване в служба на новия президент на страната бих желал да заявя, че Република България не приема изказвания и държание, които опонират както на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, по този начин и на други интернационалните контракти, които РСМ е подписала. Това се споделя в публикувана тази заран позиция на президента Румен Радев.

България неведнъж и ясно е заявявала своята позиция, че договорите би трябвало да се извършват.

Припомням също, че РСМ е страна член на НАТО, от което произтичат съответните отговорности и отговорности.

Убеден съм, че европейската вероятност на РСМ зависи от прецизното осъществяване на интернационалните контракти, по които тя е страна,  както и от утвърдената от Европейския съвет през юли 2022 година Преговорна рамка, която, за сведение на виновните институции в РСМ, няма да бъде ревизирана, предизвестява президентът на България.

По мотив церемонията по встъпване в служба на новия президент на Република Северна Македония, България не приема изказвания и държание, които опонират както на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, по този начин и кардинално на договореностите сред Европейския съюз и Република Северна Македония. Това декларира служебният министър председател Димитър Главчев в позиция, публикувана от пресслужбата на Министерския съвет.

България неведнъж и ясно е заявявала своята позиция, че договореностите би трябвало прецизно да се извършват, отбелязва Главчев.

Припомняме, че Република Северна Македония е страна членка на НАТО, от което произтичат съответните отговорности и отговорности, написа той.

Убедени сме, че европейската вероятност на Република Северна Македония ще зависи напълно от всеобхватното осъществяване от нейна страна на утвърдените от всички договорености от юли 2022 година, приключва служебният министър председател.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР