Международната общност изоставя сирийските бежанци, тъй като финансирането за подкрепата

...
Международната общност изоставя сирийските бежанци, тъй като финансирането за подкрепата
Коментари Харесай

Йордания загрижена, че сирийските бежанци са изоставени

Международната общественост изоставя сирийските бежанци, защото финансирането за поддръжката им в приемните страни понижава, сподели външният министър на Йордания в понеделник преди водената от Европейски Съюз донорска конференция за 13-годишната война, предава " Ройтерс ".

Конференцията на Европейски Съюз има за цел да резервира войната и поддръжката за милиони бежанци в дневния ред, само че защото икономическата и обществена тежест върху прилежащите страни нараства, блокът е разграничен и не може да откри решения, споделят дипломати.

Сирия се трансформира в забравена рецесия,  на фона на израелската война в Газа и възходящото напрежение сред Иран и западните сили поради неговите районни действия.

" Ще изпратим доста ясно обръщение от Йордания като страна хазаин, че считаме, че бежанците биват изоставени ", сподели Айман Сафади пред кореспонденти при идването си в Брюксел. " Страните-домакини биват изоставени. "

Въпреки че президентът Башар ал-Асад от дълго време е възвърнал контрола над по-голямата част от Сирия във война, почнала с въстанието против него през 2011 година, повече от 5 милиона бежанци, най-вече в Ливан, Турция и Йордания, и милиони други вътрешно разселени към момента имат дребна вероятност да се завърнат У дома.

Финансирането за поддръжката им понижава , защото Световната стратегия за храни понижава помощта си. Страните споделят, че приемането на бежанци е възходяща тежест, изключително в засегнатия от икономическа рецесия Ливан.
 Кипър угрижен от скок на незаконните мигранти от Сирия
Кипър угрижен от скок на незаконните мигранти от Сирия

Европейски Съюз приготвя договорка с Ливан за задържане на мигрантите

Йордания приема към 1,3 милиона сирийци. Сафади сподели, че казусът " може да бъде решен единствено като те се върнат в страната си. Така че би трябвало да се съсредоточим повече върху основаването на условия, благоприятстващи доброволното им завръщане. "

Европейски и арабски министри дружно с основни интернационалните организации се срещат за 8-ата конференция за Сирия, само че с изключение на неразбираеми обещания и финансови задължения има малко признаци, че Европа може да поеме самодейността , споделиха дипломати.

Разговорите идват тъкмо преди европейските избори на 6-9 юни, в които миграцията е основен проблем, който провокира разделяне измежду 27-те държави-членки на блока. С крайнодесните и популистките партии, които към този момент се чака да се оправят добре, няма огромен вкус за увеличение на поддръжката за бежанците.

Увеличаването на броя на към Европа, с съществени дестинации Кипър и Италия, накара някои страни от Европейски Съюз да предупредят за огромен нов напор в блока.

" Ще продължим да вършим всичко допустимо. Но в случай че не ни бъде помогнато, в случай че интернационалната общественост не поеме своята отговорност, ще има понижение на услугите и ще има повече премеждия за бежанците ", сподели Сафади.
 Новото държавно управление на Нидерландия се опълчва на миграционната политика на Европейски Съюз
Новото държавно управление на Нидерландия се опълчва на миграционната политика на Европейски Съюз

Още преди встъпването си в длъжност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР