Високоскоростната влакова линия София-Бургас трябва да бъде готова до 2027

...
Високоскоростната влакова линия София-Бургас трябва да бъде готова до 2027
Коментари Харесай

Ще пътуваме за 3 часа с влак от София до Бургас

Високоскоростната влакова линия София-Бургас би трябвало да бъде подготвена до 2027 г.  Това разгласи пред Nova министърът на превоза Георги Гвоздейков.
Прочетете още
„ Правим всичко допустимо да осъществим плановете, които са значими са повишение на скоростта и сигурността в БДЖ. Разстоянието от София до Бургас е 360 км, като машината ще се движи със 160 км/ч. и ще минава маршрута за 3 часа ”, разясни той.

По думите му към националната транспортна скица ангажимент имат както общините, по този начин и Министерството на превоза.

„ Преди към 3 седмици подписахме контракт с швейцарска компания и ще получим осем двуетажни влака. Имаме алтернатива при обезпечено финансиране да поръчаме още три. Миналата седмица завърши процедурата за подаване на предложения за 35 едноетажни мотриси ”, сподели още транспортният министър.

Той изясни, че в у нас следва създаване и на необятна мрежа от зарядни станции за електрически автомобили. Проектът ще бъде изпълнен по стратегия „ Транспортна съгласуваност ”, като финансирането е към 90 милиона лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР