Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски отправи критики към

...
Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски отправи критики към
Коментари Харесай

Киев: Ръководителят на МААЕ е абсолютно неефикасен

Високопоставен консултант на украинския президент Володимир Зеленски насочи рецензии към ръководителя на Международната организация за атомната сила (МААЕ) Рафаел Гроси за метода, по който работи в деликатната обстановка в окупираната от съветските сили Запорожка атомна електроцентрала, съобщи ДПА. 

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи през вчерашния ден пред украинска телевизия, че " този човек е безусловно безполезен в ролята си да се оправя с рискови фактори ", визирайки Рафаел Гроси, началник на МААЕ.

МААЕ има " ясни лостове за въздействие " върху Русия, сподели той. Според него натискът върху държавната нуклеарна корпорация " Росатом " би могъл да принуди Русия да се изтегли и да разчисти поставените от съветските сили мини. В хода на диалога Подоляк приказва за " клоунада " и се обърна към Гроси с израза " този човек ".

От близо две седмици Украйна предизвестява за заплаха от терористична офанзива против атомната електроцентрала. Гроси съобщи през вчерашния ден във Виена, че Запорожката централа още веднъж няма връзка с външния си основен електропровод и заради това е подвластна от наскоро възобновеното заместващо зареждане посредством по-слаб електропровод.

Снощи в 01:21 ч. е бил пресечен единственият останал 750-киловолтов електропровод от общо четири налични преди спора. " Не беше ясно какво е предизвикало спирането на електрозахранването и какъв брой дълго ще продължи то ", съобщи МААЕ.

Националната осведомителна организация на Украйна Укринформ заяви, че Зеленски е свикал съвещание на щаба при висшия главнокомандващ за опазването на АЕЦ " Запорожие ". Положението на фронта и произвеждането на украински оръжия също са били разисквани. 

Според украинския президент на съвещанието са участвали главнокомандващият украинските въоръжените сили Валерий Залужни и няколко генерали.  " Главнокомандващият украинските въоръжените сили би трябвало да извърши заповед за подсилване на северното направление ", съобщи Зеленски за взетите решения на съвещанието. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР