Виртуалната реалност демонстрира своят напредък на филмовият фестивал във Венеция

...
Виртуалната реалност демонстрира своят напредък на филмовият фестивал във Венеция
Коментари Харесай

Героите оживяват. Виртуална реалност пренася в света на анимацията

Виртуалната действителност показва своят прогрес на филмовият фестивал във Венеция тази седмица. Публиката има неповторимата опция да влезе в света на анимационните герои Уолъс и Громит или да види по какъв начин книгите оживяват, съобщи Франс прес. 

Наред с обичайните филми, Мострата всяка година предлага потапяне във " Венеция Immersive " - секция, която изследва най-новите софтуерни достижения на дребен остров във венецианската лагуна, употребен в миналото за карантина на пасажери. Посетителите са поканени да взаимодействат с виртуална среда, сходна на тази в анимационния филм " Уолъс и Громит: Голяма експедиция ". Те могат да се трансфорат в Громит, с цел да оказват помощ на основните герои да намерят излаз от инцидентна авантюра до планетата Марс.
-->
" Интерактивността в тези вселени става все по-прецизна и разнообразна. Създателите намират способи да тласкат технологиите напред и да ги употребяват за в действителност непредвидени цели ", споделя Мишел Рейлак, един от хората, които стоят зад " Венеция Immersive ".

Друг опит включва потреблението на слушалки за виртуална действителност, които придвижват няколко участници в кабинета на известния проектант от Барселона Антонио Гауди, позволявайки им да го прегледат и да видят по какъв начин неговият шедьовър - катедралата в града, се издига към тях по гръмък метод.

Изкуственият разсъдък също е част от прекарването, с потреблението на платформите Чат Джи Пи Ти (ChatGPT) и Миджърни (Midjourney) за основаване на история и изображения въз основата на въпросник, възложен на посетителите.

Сред най-впечатляващите в софтуерно отношение прекарване е " Разказвачът Джим Хенсън ". За него участниците разполагат с очила, с цел да видят по какъв начин пред очите им се основава 3D филм от специфична книга, която държат в ръцете си, преминавайки от една глава към друга, до момента в който обръщат страниците.

Това е най-скорошната иновация на " Феликс енд Пол Стюдиос " - пионери в тази област и виновни за основаването на виртуални обиколки на Международната галактическа станция (МКС), Белия дом по времето на Барак Обама и тренировките с баскетболиста Леброн Джеймс.  " Искахме да изпълним фантазията за това какво може да съставлява една книга във виртуална действителност, което означаваше да тласнем технологията още по-напред ", изяснява Пол Рафаел, един от съоснователите на студиото.

Камерите в очилата дешифрират страниците и наблюдават позицията им в действително време, след което логаритъм, основан само за тази цел, пресмята точно къде да насложи движещите се 3D изображения.

Той счита, че появяването на нови слушалки от " Епъл " и други снабдители, ще способства за бързото разпространяване на този вид книги на пазара.

" Все още сме първоначално и има толкоз доста неща за разкриване. Дори след 10 години имаме усещането, че можем да се занимаваме с това през целия си живот и да открием единствено оскъдна част от него! ", продължава въодушевено Рафаел. 

Фестивалната секция " Венеция Immersive " се концентрира и върху прекарванията, свързани със общественото взаимоотношение, по-специално посредством платформа, позволяваща на участниците да се срещат и беседват във виртуални вселени.

" Виртуалната действителност към този момент не е самотно прекарване. Тя закупи обществено измерение и точно там ще откри средствата да завладее доста по-широка аудитория ", споделя Мишел Рейлак, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР