Виетнамският производител на електромобили VinFast обяви, че със специална церемония,

...
Виетнамският производител на електромобили VinFast обяви, че със специална церемония,
Коментари Харесай

Първите електромобили на VinFast потеглят към САЩ

Виетнамският производител на електрически автомобили VinFast разгласи, че със специфична гала, компанията е отбелязала изпращането на първата партида представители на напълно електрическия модел VF 8, предопределена за интернационалните за марката пазари.

В първата партида VF 8 са включени 999 автомобила, като всички те са предопределени за пазара на Съединените Американски Щати, като се чака първите доставки към клиенти на локално равнище да бъдат осъществени преди края на 2022 година.

От споделят, че тази първа партида за експорт е част от общо 65 000 поръчки за закупуване на моделите VF 8 и VF 9 в световен мащаб. След доставянето й, марката ще продължи с доставки към клиентите си в Канада и Европа, като там първите доставки се чака да бъдат осъществени при започване на идната година.

По отношение на модела VF 9, от VinFast споделят, че първите доставки към клиенти във Виетнам и на интернационалните за марката пазари се чака да бъдат ерализирани през първата четвърт на 2023 година.

С съществени габарити дължина 4750 мм, широчина 1934 мм и височмина от 1667 мм, петместният SUV модел VinFast VF 8 се предлага в две съществени версии. VF 8 Eco е с електромотор с мощ от 354 конски сили и въртящ миг от 500 Нм, дава обещание свободен пробег от към 420 километра (WLTP стандарт на замерване), а VF 8 Plus идва с 408 конски сили, 620 Нм и самостоятелност от към 400 километра.

В оборудването на VF 8 са включени богат набор системи за повишение на сигурността, комфорта и свързаността, включително система за асистиране на ръководството при високи скорости, автоматизирана промяна на пътните ленти, автоматизирано паркиране, отдалечено паркиране и други.
ь
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР