Видях една неописуема човешка трагедия. Огромни щети, които не могат

...
Видях една неописуема човешка трагедия. Огромни щети, които не могат
Коментари Харесай

Доброволец: Възстановяването на щетите от потопа ще отнеме поне месец

Видях една неописуема човешка покруса. Огромни вреди, които не могат да се опишат с думи. Кадрите в действителност са много страховити, само че на място гледката е още по-ужасна.

Това описа е ефира на Euronews Bulgaria Ясен Цветков, който е ръководител на Асоциацията на доброволците у нас.

Колко време ще отнеме възобновяване на селата, опустошени от водното злополучие, зависи извънредно доста от организацията, която ще основат локалните и национални управляващи, както и от броя доброволци на място, счита доброволецът.
Моята персонална прогноза е, че възобновяване ще трае най-малко месец при оптимална работа на всички институции и доброволци.
Ясен Цветков, ръководител на Националната асоциация на доброволците в Република България

Той уточни, че хората, които желаят да станат доброволци, би трябвало да бъдат квалифициран със лични ботуши, ръкавици, лопата и малко храна и вода, защото теренът е мъчнопроходим и логистиката не всеки път е добра. Доброволците следва да изберат едно от кметствата, потърпевши от наводненията и да се свържат с техни представители.

Цветков е уверен, че гората играе основна роля за предварителна защита на бедствията.

„ Гората е една система, по този начин програмирана от майката природа, че да всмуква и води водата. Там, където индивидът се намесва и го прави по незадоволително предвидлив метод и компрометира тази система, се получават пробойни, които с струпване на времето могат да доведат до голям отрицателен резултат “, разяснява доброволецът.

„ Личното ми мнение е, че такава безразборна сеч се ползва на всички места и това оказва извънредно отрицателно въздействие за наводненията. Абсолютно съм сигурен, че и там има нередности “, отговори Цветков на въпрос дали счита, че противозаконна сеч в региона е една от аргументите за тежките последици от наводнението.

„ Ние като общество и страна би трябвало да мислим за възстановяване на организацията на доброволците. Виждаме, че в едно огромно злополучие се постанова доброволци да идват от разнообразни краища на страната при неприятна организация и съгласуваност. Би следвало да се фокусираме повече и върху това, с цел да може доброволците да оказват съответна и координирана помощ при такива случаи “, означи Цветков.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР