Вероятно в Росгвардия (военизирано подразделение на подчинение на вътрешното министерство

...
Вероятно в Росгвардия (военизирано подразделение на подчинение на вътрешното министерство
Коментари Харесай

Чистка в личната гвардия на Путин

" Вероятно в Росгвардия (военизирано поделение на послушание на вътрешното министерство в Москва) е почнала чистка ", написа лондонският в. " Дейли мейл ".

" Според отчет на английски мозъчен концерн преди няколко дни е бил задържан полковник Сергей Волков, шеф на поделението за военноморски интервенции на Росгвардия. На него му бяха повдигнати обвинявания в корупция. Смята се, че той е ощетил държавната хазна с 395,5 милиона рубли (около 4 милиона панда). Волков е дал зелена светлина за закупуване на некачествени радари по повишени цени ", добави медията.

" На 20 март по съмнения в корупция е бил арестуван различен пълководец в Росгвардия – майор Вадим Драгомирецкий. Няма данни по отношение на делото против него ", уточни още изданието.

" Арестите на офицерите демонстрират, че в Росгвардия има корупция на най-високо равнище. В същото време обаче в Русия обвиняванията във взимане и предоставяне на подкупи са постоянно практикувани като способ за кавга с неуместни за управляващите лица. Така че доста е евентуално в командването на подразделението да е почнала чистка и нареждането за нея да е пристигнало от най-високото равнище ", добави " Дейли мейл ".

" Въпреки че официално Росгвардия се води на послушание на вътрешното министерството, тя в действителност е персоналната армия на президента Владимир Путин. Той неведнъж е благодарил на бойците и офицерите за тяхната преданост към Кремъл ", написа още вестникът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР