Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, се сби с личен

...
Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, се сби с личен
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира заради агресията в лекарски кабинет в Русенско

Венцислав Ангелов, прочут като Венци Чикагото, се сби с персонален доктор в русенското Ново село. От видео, излъчено онлайн във фейсбук, излиза наяве, че повода е сложена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последствия.

След репортажа на Българска национална телевизия по тематиката Българският лекарски съюз излезе с позиция, а прокуратурата се самосезира.

Скандалът избухва на втория етаж в здравната работа на Ново село. Според роднините на умрелия Димо Станев имунизацията е повода за гибелта му и те търсят пояснение от персоналния доктор.

Димо Станев работи в Германия от 8 години. Работодателят му обаче го предизвестил, че без ваксина повече няма да може да кара багера на градежа. 49-годишният мъж, който е с пет сърдечни интервенции и пейсмейкър се прибира в родното си село и се ваксинира.

" Каза ми: жена и ти би трябвало да се ваксинираш, само че подвигна температура и ръката му изтръпна. Лекарят не му е обяснил следствията ", споделя вдовицата Жечка Станева.

След 12 дни Димо Жеков умира, а в епикризата написа, че повода е сърдечен арест. Съпругата му, която членува в партията на Венцислав Ангелов „ Истината и единствено истината “, взема решение дружно с Ангелов да отидат при доктор Ивайло Иванов и да му потърсят сметка за какво в кабинета му няма табло с характерност на имунизациите, които слага и за какво не е обяснил на Димо Жеков, който е с пет сърдечни интервенции, има ли риск за здравето му. Разговорът прераства в скандал.

Венцислав Ангелов: Два прави ми постави в главата, може би ми счупи носа, нямам визия.

Българска национална телевизия: Да, само че на клипа се вижда, че и вие го нападате?

Венцислав Ангелов: Аз го спирам с една ръка, той не стопира, събарям го на земята, кръвта ми тече върху него и му споделям: Спри се, вманиачен ли си? " и тогава той сподели: " Добре, спирам " и всичко завърши.

Венцислав Ангелов твърди, че е извикал полиция, а в прилежащия кабинет му е оказана здравна помощ.

Д-р Ивайло Иванов даде обещание за Българска национална телевизия да показа своята позиция в четвъртък, откакто беседва с юриста си. Хората в Ново село споделят, че са удовлетворени от медицинските грижи, които поставя за тях.

След случая от Българския лекарски съюз упорстват за незабавни дейности от страна на прокуратурата поради упражнената вербална и физическа експанзия против доктор Иванов. В позицията на съюза се показва още, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, до момента в който си правят работата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР