Венецуелската опозиция отказа да признае резултатите от състоялите се вчера

...
Венецуелската опозиция отказа да признае резултатите от състоялите се вчера
Коментари Харесай

Венецуелската опозиция не признава резултатите от изборите за губернатори

Венецуелската съпротива отхвърли да признае резултатите от състоялите се през вчерашния ден в страната избори за губернатори.

По данни на Националния изборен съвет претендентите на проправителствената Единна социалистическа партия на Венецуела са спечелили изборите в 17 от 23-те щата, а опозицията - в пет.

" Не признаваме резултатите, оповестени от Националния изборен съвет ", съобщи ръководителят на предизборната акция на опозиционната коалиция " Блок за демократично единение " Херардо Блайд. Той посочи, че опозицията ще упорства за инспекция на всички стадии на гласуването във всички щати на федералната република, в това число там, където са победили нейни представители.

Венецуела гласоподава на избори за нови губернатори на 23-те щата, на които е разграничена страната. Вотът е считан за тест за държавното управление на социалистическия президент Николас Мадуро, съобщи Ройтерс.

Опозицията взе участие в тези избори макар рецензиите, които насочи към държавното управление поради репресивните му тактики. Очаква се нейните претенденти да завоюват минимум половината от губернаторските кресла, което обаче ще зависи от способността им да стимулират огромна изборна интензивност. Резултатите от вота ще покажат каква е поддръжката за Мадуро и социалистическото придвижване, основано от починалия му предходник Уго Чавес, показва Асошиейтед прес.

В навечерието на изборите Мадуро упрекна опозицията, че се е съюзила с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който наложи наказания на Венецуела и предишния месец я включи в лист със страни като Северна Корея и Иран, на чиито жители е неразрешено да пътуват в Съединени американски щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР