Венецуела и Колумбия възстановиха дипломатически отношения. Каракас скъса дипломатическите отношения с

...
Венецуела и Колумбия възстановиха дипломатически отношения.
Каракас скъса дипломатическите отношения с
Коментари Харесай

Венецуела и Колумбия подновиха дипломатическите си отношения, прекъснати от години

Венецуела и Колумбия възвърнаха дипломатически връзки.

Каракас скъса дипломатическите връзки с Богота през февруари 2019 година, когато десният колумбийски президент Иван Дуке не призна преизбирането на Николас Мадуро, напомня Le monde.

Венецуела и Колумбия публично възобновиха дипломатическите си връзки, прекратени от три години, с идването в Каракас на колумбийския дипломат, назначен от новия президент Густаво Петро.
 Колумбия и Венецуела работят за отваряне на границата
Колумбия и Венецуела работят за отваряне на границата

Но това ще зависи от цялостното възобновяване на двустранните връзки

" Отношенията с Венецуела в никакъв случай не трябваше да бъдат прекъсвани, ние сме братя и мислена линия не може да ни раздели ", написа в Туитър дипломат Армандо Бенедети .

Една от задачите на това обновяване на връзките е възобновяване на търговските връзки сред двете страни. Венецуела и Колумбия оповестиха на 11 август желанието си да разменят посланици. В допълнение към обмена на посланици, процесът на нормализиране планува цялостното наново отваряне на границата от над 2000 км, която разделя двете страни, изцяло затворена за транспортни средства от 2015 година и отворена още веднъж единствено за пешеходци от края на 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР