Velocity Minerals обяви, че е открила злато, възлизащо на приблизително

...
Velocity Minerals обяви, че е открила злато, възлизащо на приблизително
Коментари Харесай

Ето къде откриха нова планина от злато в България

Velocity Minerals разгласи, че е разкрила злато, възлизащо на почти 156 хиляди тройунции в открита зона " Дурусу тепе " на находището " Обичник ", намиращо се в централната част на Южна България. Това показаха от самата компания в известие, представени от money.bg.

Проучванията в него започнаха през 2019 година
При цена на златото през днешния ден от 1733,5 $ за тройунция, това прави наличие на злато от малко под половин милиард лв.. Разбира се, би трябвало да се има поради, че самият рандеман ще стартира след години и тогава цената на благородния метал евентуално ще е друга.

Първичният запас руда ще е 4,4 млн. тона при приблизително златно наличие на злато от 1,1 грама на звук, излиза наяве от откритията на Velocity.

Минималното наличие съгласно сондажите е 0,3 грама на звук, като 80% от наличието на метала се намира на дълбочина до 120 метра подземен.

До 45 дни би трябвало да са подготвени и документите с резултатите по стандарта National Instrument 43-101, който е наложителен за всички компании, извършващи активност в Канада или листнати на канадски фондови пазари.

От компанията акцентират още, че площта на находището може да се усили, защото сега не престават сондажите в други елементи на " Обичник ".

" В момента текат изследвания за разширението на находището " Дурусу " на юг, където аномалните почвена геохимически и спектрохимически резултати още не са тествани ", излиза наяве от известието.

За находището Velocity е сключила опционален контракт с " Горубсо - Кърждали ", съгласно който канадската компания може да получи 70% дял от " Обичник ".

Освен " Обичник " и прилежащото находище " Македонци ", канадската компания и " Горубсо " си партнират и в златодобивния план " Розино ", част от площта " Тинтява ", където тя също има 70% посредством дъщерното си сдружение " Тинтява експлорейшън ". " Розино " е над два пъти по-голям от " Обичник " с потвърдени ресурси от 365 хиляди тройунции.

Третото находище, в чието изследване взе участие Velocity, е " Иглика ", намиращо се в Югозападна България, близо до границата с Турция.

За създаването му тя откупи правата от " Болкан минералс дивелъпмънт " ООД, която започва изследванията през 2014 година

Velocity работи на правилото " Hub and Spoke ", при който компанията създава няколко залежи, намиращи се не прекомерно надалеч едно от друго, и изпраща рудата в централна рафинерия за производството на доре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР