Великобритания ще прекрати преходния си период с Европейския съюз на

...
Великобритания ще прекрати преходния си период с Европейския съюз на
Коментари Харесай

Лондон: Великобритания ще прекрати преходния си период с ЕС на 31 декември

Великобритания ще приключи преходния си интервал с Европейския съюз на 31 декември, съобщи представител на премиера Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Това изказване факт, малко откакто първият министър на Шотландия прикани английския министър председател да удължи период преди окончателния Брекзит предвид на усложнената конюнктура поради новия вариант на Covid-19.

" Нашата позиция във връзка с преходния интервал е ясна... Той ще завърши на 31 декември, това остава нашата позиция ", сподели премиерският представител пред кореспонденти.

" Трябва да ратифицираме всяко едно вероятно двустранно съглашение преди 1 януари 2021 година, което значи, че времето е в недостиг и по тази причина нашите договарящи не престават да работят интензивно ".

Той също по този начин уточни, че към момента има " обилни разлики " сред позициите, заети от Обединеното кралство и Европейския съюз във връзка с комерсиалната Брекзит договорка и акцентира, че английският преговорен екип " ще продължи да работи, с цел да се опита да преодолее тези пропуски ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР