Великобритания има готовност да нанесе удари в Афганистан по позиции

...
Великобритания има готовност да нанесе удари в Афганистан по позиции
Коментари Харесай

Кралските ВВС са готови да нанесат въздушни удари в Афганистан

Великобритания има подготвеност да нанесе удари в Афганистан по позиции на „ Ислямска държава”, откакто стана ясно, че в страната има най-малко 2000 техни бойци, съобщи Sky News.

Американските сили приключиха изтеглянето си късно в понеделник вечерта, с което се постави завършек на близо 20-годишна война. Съединени американски щати нахлуха в страната през 2001 година след терористичните офанзиви на 11 септември. Англия завърши изтеглянето си ден по-рано. Кралските военновъздушни сили обаче показаха, че могат в бъдеще да нанесат удари по позиции на локалното крило на „ Ислямска държава”.

То е „ неприкрит зложелател “ на войнствено-ислямистките талибани. Двете групировки фактически водят между тях кървави борби и то не от през вчерашния ден. Разделят ги дълбоки идеологически разлики. От „ Ислямска държава-Хоросан” упрекват талибаните, че не поясняват шериата задоволително строго, заради което ги считат за предатели. Терористите от ДАЕШ поеха отговорност за кървавия атентат на летището в Кабул през предходната седмица, при който бяха убити близо 200 души, в това число английски жители, напомня Sky News. Макар да са се изтеглили от Афганистан, британците са в подготвеност да нанесат нови удари против тероризма, в случай че се наложи.

Съединени американски щати приключиха евакуацията на силите си от Афганистан, съобщи преди часове генералът от морската пехота Франк Маккензи, пълководец на Централното командване на силите на Съединени американски щати. По този метод се поставя завършек на 20-годишното американско военно наличие в централноазиатската страна, което стартира с нашествието на Афганистан, подхваната след терористичните набези от 11 септември 2001 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР