Евровизия е най-големият певчески конкурс в света, но тази година

...
Евровизия е най-големият певчески конкурс в света, но тази година
Коментари Харесай

Швейцария спечели Евровизия, докато в емблематичния конкурс цари хаос

" Евровизия " е най-големият певчески конкурс в света, само че тази година той беше изцяло обхванат от разногласия по отношение на присъединяване на Израел и отстраняването в последния миг на нидерландския артист Йост Клайн, написа Sky News.

Швейцария завоюва " Евровизия ", оглавявайки класацията в конкурс, изпълнен с промени в последния миг и произшествия зад кулисите.

Първият небинарен реализатор, който взе трофея, Немо употребява опита си от детството в операта, с цел да приготви впечатляващо осъществяване, смесващо рап, рок, дръм енд бейс и класическа опера, както и да балансира върху въртящ се диск, който се върти със скорост, до момента в който пее.

Песента, която взе преднина при започване на надпреварата, споделя обръщение за себеприемане и свободата на всеки от нас да живее живота си намерено и без боязън от наказание.

Приемайки премията си, Немо съобщи: " Надявам се, че този конкурс ще оправдае обещанието си и ще продължи да се бори за мир ". След това те извършиха своята ария, с цел да приключат шоуто.

Немо е първият швейцарски реализатор, който печели състезанието, откогато Селин Дион взе премията през 1988 година

Хърватският реализатор Baby Lasagne (чието същинско име е Марко Пуришич) зае второ място с анархичната рок ария Rim Tim Tagi Dim.

Тази година надпреварата мина под знака на митинги и недоволна аудитория. Чуха се освирквания при осъществяването на израелската изпълнителка Еден Голан и още по-силни освирквания при раздаването на резултатите на Израел.

Но най-силните възгласи на неодобрение бяха непокътнати за Мартин Остердал, който отговаряше за песенния конкурс " Евровизия " и беше съвсем заглъхнал от освиркванията на публиката, когато за първи път приказва, а по-късно още веднъж, когато раздаде точките на Нидерландия.

Тазгодишният конкурс " Евровизия " беше замесен в дискусия през последните няколко месеца с демонстрации и апели за възбрана на Израел " поради дейностите му в продължаващата война сред Израел и ХАМАС ".

В четвъртък сред 10 000 и 12 000 души участваха в пропалестинско шествие през Малмьо, града хазаин.

Безпрецедентна сеч

В петък (10 май) обаче драмата се разигра по-близо до дома, когато нидерландският реализатор Йост, който беше измежду любимците за победа, беше отхвърлен поради обвиняванията, че е отправил вербални закани към служителка на " Евровизия ", откакто е слязъл от сцената след втория полуфинал в четвъртък.

За първи път в историята на " Евровизия " реализатор е дисквалифициран, откакто е достигнал огромния край.

В събота (11 май) ирландският кандидат Bambie Thug не взе присъединяване във финалната подготовка за шоуто заради " обстановката ", която съгласно тях се нуждае от " незабавно внимание " от страна на уредниците.

Няколко водещи, които трябваше да присъдят точките на своята страна по време на програмата, се отдръпнаха от шоуто единствено няколко часа преди началото му, в това число финландската певица Kaarij (чиято ария Cha Cha Cha стана втора в миналогодишното шоу) и норвежката певица Алесандра Мел.

Встрани от политическия подтекст, който " Евровизия " се опитваше да избегне, шведската супергрупа Abba, най-известната група, която в миналото е излизала от състезанието, беше показана под формата на холограма на сцената в Лондон.

Четиримата от Abba изпяха Waterloo, съпроводени от сцената в Малмьо от сътрудниците си някогашни спечелили Кончита Вурст, Шарлот Перели и Карола Хагквист.

" Може би " Евровизия " се нуждае от малко коригиране

Говорейки пред кореспонденти след успеха си, Немо признаха, че инцидентно са счупили стъкления микрофон малко откакто са им го показали на сцената.

Немо се нахвърли върху `двойните стандарти " на " Евровизия ", когато беше запитан за почитателите, на които сякаш не е било разрешено да внасят небинарни флагове в залата, признавайки:

" Трябваше да вкарам знамето си контрабандно, тъй като от " Евровизия " споделиха, че не може, само че аз въпреки всичко го направих. Надявам се, че и някои други хора са го създали... Това очевидно е като двоен стандарт... Наруших кодекса и счупих трофея, може би трофеят може да бъде поправен - може би и " Евровизия " има потребност от малко коригиране “.

Следващата година състезанието ще се организира в Швейцария.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР