Велико Търново. Стотици деца се забавляваха с приключенската игра Средновековни

...
Велико Търново. Стотици деца се забавляваха с приключенската игра Средновековни
Коментари Харесай

Велико Търново: Стотици деца станаха средновековни детективи на крепостта Царевец по повод 1 юни

Велико Търново. Стотици деца се забавляваха с приключенската игра „ Средновековни престъпни загадки – Тайната на деветте ключа “ на крепостта Царевец във Велико Търново в Деня на детето, оповестиха от Общинската организация по туризъм „ Царевград Търнов “ . Малчуганите се вживяха в ролята на същински детективи и разплетоха разнообразни загадки за секрети и съкровища. Така, забавлявайки се, те научиха разнообразни обстоятелства за българското средновековие и историческата цитадела Царевец.
Най-нетърпеливи да се включат в приключението бяха възпитаници от Основно учебно заведение „ Патриарх Евтимий “ във Велико Търново и от Основно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ в Дебелец. На 1-ви юни с играта се забавляваха още стотици деца и техните близки от града, както и посетители от цялата страна. Мнозина от тях се възползваха и от опцията да се повозят на туристическото влакче, което от 1 юни към този момент се движи по главния туристически маршрут в остарялата част на Велико Търново
Приключенската играта „ Средновековни престъпни загадки – Тайната на деветте ключа “ бе подарък за Празника на детето от община Велико Търново, Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “ и Регионалния исторически музей.
Играта е ексцентрична разходка в архитектурно-музеен „ Царевец “, като туристите получават цялата информация от една екскурзоводска сказка, само че посредством личните си старания и съобразителност, разплитайки загадъчна история и защитаваните в недрата на крепостта секрети.
Любителите на приключенията могат са се включат в играта всеки ден и през сегашния туристически сезон. Билетите са на цена 5 лв. и се оферират в офиса на Туристическия информативен център на ул. „ Христо Ботев “ №5 във Велико Търново, а на входа на крепостта Царевец се заплащат такса вход за архитектурно-музейния резерват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР