Велико Търново. Община Велико Търново увеличи двойно финансирането на ФК

...
Велико Търново. Община Велико Търново увеличи двойно финансирането на ФК
Коментари Харесай

Велико Търново: Общината увеличи двойно финансирането на ФК „Етър“

Велико Търново. Община Велико Търново усили двойно финансирането на ФК „ Етър “. Решението бе взето по време на постоянното съвещание на Общинския съвет, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Общинската дотация към този момент е в размер на 300 000 лв., а не 150 000, както беше до в този момент. Причината за нарастването е, че футболният тим към този момент играе в Първа лига и издръжката му ще е доста по-висока. Искането за него бе импортирано от общинската администрация и съвсем единомислещо признато от съветниците. Парите ще се дават поетапно на траншове, което ще става с промени в бюджета, сподели заместник-кметът Снежана Данева – Иванова.
От Община Велико Търново напомнят, че има направен план за съществена реорганизация на осветлението на стадион „ Ивайло ”. Той е импортиран в Министерството на младежта и спорта, защото съществуването на такова е наложително условие на приемането на лиценз за осъществяване на футболни срещи на равнище Първа професионална лига. Очаква се отпущането на финансиране, оповестяване на процедури за реализатор и пускане на нужните действия.
Футболният терен на стадион „ Ивайло ” бе главно освежен по всички условия на ФИФА и УЕФА, като разполага със модерни отводнителна, поливна, отоплителна и дренажна системи. Тревното покритие предлага отлични условия за футболистите. Изцяло реконструирани бяха лекоатлетическата писта, която също е измежду най-съвременните в България, както и спортните зали в Южното крило. Инвестираните в спортния комплекс средства са над 5 милиона лв..
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР