Велико Търново Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен

...
Велико Търново Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен
Коментари Харесай

ФИФА финансира изграждане на нов футболен терен до стадион „Ивайло“ във Велико Търново

Велико Търново Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен за подготвителна и спортна активност, който ще бъде издигнат западно от стадион „ Ивайло “ на мястото на някогашната ледена пързалка във Велико Търново. Проектът е на Община Велико Търново и ще бъде изпълнен от Българския футболен съюз (БФС) посредством стратегия на ФИФА, оповестиха от пресцентъра на Общината . Осигурените средства са в размер на 290 000 $, има определен реализатор след сполучливо извършени процедури от БФС като възложител.

Планирано е построяването на новия терен да завърши до края на август 2022-а година. Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, естествено тревно покритие, ще бъдат построени и нужните уреди на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, паркоместа и други

Като сътрудник и притежател на поземления парцел Община Велико Търново отстрани коритото на остарялата ледена пързалка и обезпечи средства за пренасяне на трафопоста и за създаване на подпорна стена от страна на ул. „ Йоновка “.

Общината си върна стопанисването на парцела с повърхност от 10,3 декара напролет на 2015 година След това бяха демонтирани остатъците от оградата, пространството бе подравнено и изцяло почистено от земна маса, строителни боклуци, шубраци и други

С построяването на новото футболно игрище кметът на Велико Търново Даниел Панов извършва следващ стихотворец ангажимент. Теренът ще усъвършенства доста материалната база и изискванията за развиване на професионалния и детско-юношеския футбол.

Инициативата надгражда осъществения преди две години план за основаване на подготвителния футболен терен с изкуствено покритие „ Трифон Иванов “, който бе издигнат до Спортно учебно заведение „ Георги Живков “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР