Веднага след излизането на Windows 10 потребителите и регулаторните органи

...
Веднага след излизането на Windows 10 потребителите и регулаторните органи
Коментари Харесай

В ОС Windows 10 се появи опция за преглед и премахване на телеметрията

Веднага след излизането на Windows 10 потребителите и регулаторните органи видяха, че операционната система събира голям размер информация от компютърните устройства и не се знае какво прави с нея.
Microsoft последователно вкарва промени по повод конфиденциалността на потребителите и в този момент Windows 10 е по-добре в това отношение. А дружно с идното огромно възобновяване Redstone 4 софтуерният колос вкарва още един съставен елемент, към който всички имаха огромни искания – нямаше по какъв начин да се види телеметричната информация, която софтуерният колос събира от милионите компютри в целия свят.



Във версия 17074 и излязлата преди този момент 17063 бяха открити две забавни варианти: Diagnostic data viewer (Преглед на диагностичните данни) и Delete diagnostic data (Изтриване на диагностичните данни), които можете да намерите в настройките, а оттова в параметъра за диагностиката и отзивите. Засега там няма нищо, само че очевидно вариантите не са поставени на вятъра в настройките на системата.

Засега нито една от тези нови варианти на работи, само че още със идната тестова версия на операционната система се чака потребителите да могат да виждат какви данни събира Microsoft за своята телеметрия и вероятно да ги изтриват.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР