Стопкадър БНТЛетящ старт на испанците на Евро 2024.Тимът на Испания

...
Стопкадър БНТЛетящ старт на испанците на Евро 2024.Тимът на Испания
Коментари Харесай

Испания прегази Хърватия

Стопкадър Българска национална телевизия

Летящ старт на испанците на Евро 2024.

Тимът на Испания записа експресивен триумф с 3:0 над Хърватия в считана за тежка група “В ” на Европейското състезание. Първо Алваро Мората беше прецизен в 28-ата минута, четири по-късно Фабиан Руис удвои, а в добавеното време на първото полувреме се разписа и Даниел Карвахал, написа Sportal.bg.

Италия и Албания, които играят от 22:00 часа, са другите двата състава в групата.

Още от началото хърватите одобриха ролята да се пазят, предоставяйки владението на топката на иберийците. Капитанът Алваро Мората отправи първия прецизен удар в седмата минута.

Малко по-късно функциите се размениха и балканците взеха самодейността. В 22-рата известният с положителната си игра с глава Будимир получи пас от Станишич, само че беше блокиран от Льо Норман.

В този мощен за играчите на Златко Далич интервал те бяха шокирани от попадение на Мората. Това се случи в 28-ата минута, когато нападателят на Атлетико Мадрид беше изведен сам срещу вратаря от Фабиан Руис и осъществя за 1:0.

Хърватите имаха късмет да изравнят единствено две минути по-късно, но Унай Симон спаси удар на Матео Ковачич.

" Фуриите " бързо прибавиха втори гол на сметката си, откакто този път Руис сам осъществя за 2:0. Това се случи в 32-рата.

Както и след първото попадение, последва добър късмет за " ватрените ", само че и в този момент Симон беше на мястото - в тази ситуация след изстрел на Брозович. В 41-вата отборът от Загреб нямаше късмет и след засичане на Гвардиол, при което Будимир не съумя да насочи топката в мрежата.

Полувремето приключи съвършено за " ла роха ", откакто в добавеното време Ямал намери Карвахал и той засече в мрежата на Ливакович за 3:0.

С първия сигнал за втората част хърватите потеглиха самоуверено напред, само че небрежно пред вратата им още веднъж стана " напечено ". В 51-вата Ливакович направи впечатляващо избавяне след шут на Ямал, а незабавно по-късно малко не стигна и на Мората.

В 55-ата нещо сходно се случи и пред испанската врата, като този път Станишич стреля, но Кукурея изби.

В средата на второто полувреме Мората усети болки и изиска промяна. Тогава пък хърватският селекционер извади Ковачич и Модрич.

Испанците към този момент очевидно доиграваха срещата, само че неточност на вратаря им Унай Симон докара до късмет за противника. Тогава Родри препъна Бруно Петкович, на който му оставаше единствено да насочи топката в опразнената мрежа. Реферът Майкъл Оливър разумно уточни бялата точка, само че сподели единствено жълт картон за халфа на испанците.

Стражът на " Ла роха " обаче се реваншира, спасявайки удара на Петкович от бялата точка в 80-ата минута. Последва обаче добавка, при която нападателят въпреки всичко осъществя. Нов последна сметка голът не беше зачетен, тъй като от ВАР решиха, че Иван Перишич, който подаде към Петкович, е бил в наказателното поле при осъществяването на дузпата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР