Вчера германският здравен министър Карл Лаутербах предупреди за вероятна лятна

...
Вчера германският здравен министър Карл Лаутербах предупреди за вероятна лятна
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Възможна е лятна COVID вълна

Вчера немският здравен министър Карл Лаутербах предизвести за евентуална лятна Ковид-19 вълна в Германия, като стартира подготовката на лечебни заведения, усилване на слагането на ваксини и на бустери, заяви доктор Аспарух Илиев във Фейсбук профила си. Според него задачата е да не се повтори изненадата и неналичието на подготвеност от предходната година, оповестяват от actualno.com.
" Засега Министерството на здравеопазването на България и държавният хигиеничен контрольор не престават да мълчат за позволение за втори бустер, а имунизационната акция умря. Знам, че сега грижите са други, само че аз втория си бустер го имам, паниката ми е главно за животите на хората над 65 години, медицинския личен състав и хронично-болните от рисковите групи, които най-много имат потребност от позволение за втори бустер. Той потвърдено понижава риска най-много за тях, само че е добре всеки, който желае, да си сложи.
Неваксинираните хора, били те преболедували или не, са също изложени на нараснал риск (особено преболедувалите отдавна). Политическата рецесия е реалност, само че професионалните задания на отрасловите министерства не трябва да затихват. " Ваксинирайте се против Коронавирус, нямам прочут, който да не е бил най-малко една седмица, а доста от тях и повече, отвън строя даже след " по-лекия " Омикрон ", написа още доктор Аспарух Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР