Възрастно семейство стана жертва на телефонна измама в Силистра, съобщават

...
Възрастно семейство стана жертва на телефонна измама в Силистра, съобщават
Коментари Харесай

Ало измамници с нова схема. За какво да внимавате


Възрастно семейство стана жертва на телефонна машинация в Силистра, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, осведоми Нова телевизия.

На стационарния им телефон в четвъртък се обадил мъж, представящ се за служител на реда. Той съобщил, че синът им е арестуван, откакто предизвикал гибелта на жена при злополука. На обезпокоените хора споделил, че може да им спомага, като ги свърже с юрист, с цел да освободи сина им от ареста. За повече достоверност в диалога се присъединила плачеща жена, представяща се за снаха им, която упорито ги умолявала да оказват помощ. Комуникацията траяла с мнимия юрист, който в началото изискал 30 000 лева, само че след това склонил на 10 000.
-->
Мъжът и дамата събрали уговорената сума, като от самото начало били следени посредством мобилен телефон, на който в това време се трансферирал диалогът. Измамниците в началото ги предиздвикали да изчакат на скамейка в парка, а по-късно да се приберат в дома си, пред който по здрач предали пакета с парите на чужд. Когато по-късно снаха им ги посетила, разбрали, че са излъгани.

От полицията приканват жителите да бъдат извънредно внимателни и да не дават пари на непознати под какъвто и да е претекст. Схемите на измамите могат да бъдат разнообразни, само че постоянно са свързани с искане на пари. Освен освобождение от наказателна отговорност, измежду известните незаконни сюжети са потребност от незабавно скъпоструващо лекуване, преференциална комерсиална договорка, колет от чужбина, съдържащ огромна парична сума, присъединяване в полицейска акция за залавяне на измамници и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР