Възрастна индийка изуми цял свят, след като призна какво включва

...
Възрастна индийка изуми цял свят, след като призна какво включва
Коментари Харесай

Старица от Индия се гощава с 1 кило пясък на ден

Възрастна индийка изуми целия свят, откакто призна какво включва в дневното си меню. 92-годишната Судама Деви похапва по един кг пясък дневно, оповестява Дейли Мейл. Напук на медицината обаче тази бабичка е с съвършено здраве и е съумяла да надживее куп другари и родственици.

Судама Деви усеща усета на пясъка преди цели осемдесет и две години. Тогава тя гълтам известно количество, откакто губи залог с други деца.

Вкусът на тази субстанция толкоз доста ѝ допаднал, че от този момент до ден сегашен тя постоянно употребява с огромен вкус по четири чинии от нея.

Според Судама точно тази невероятна диета е причина за нейното дългоденствие, както и за крепкото ѝ здраве. Тя е безапелационна, че в никакъв случай не ѝ се е налагало да лежи в болница.

92-годишната баба споделя още, че е имала 10 деца, само че за жал е съумяла да надживее шест от тях. За разлика от нея те в никакъв случай не са слагали пясък в устата си.

 Индия

Всъщност Судама Деви не е единствената жителка на Индия, която има невероятни хранителни желания. Нейният съотечественик Пакирапа Хунагунди също твърди, че постоянно похапва трошляк, тухли и тиня. Подобно на Судама и той е почнал да се увлича по тези смеси, още до момента в който е бил дете.

С годините те почнали да му се услаждат толкоз доста, че той поглъщал до три кг пясък и тиня дневно. Но тъкмо както 92-годишната бабичка 31-годишният мъж твърди, че се усеща чудесно и не признава да е боледувал в миналото.

Пакирапа споделя, че му се е случвало да не яде известно време елементарни хранителни артикули, само че не може да си показа и ден, в който да не похапне малко пясък и камъни.

Той е повече от уверен, че те не биха му предизвикали никаква щета и няма желание да трансформира менюто си. Младият Пакирапа Хунагунди е благополучен и от обстоятелството, че твърдата конструкция на всички тези материали не е оказала неподходящо въздействие върху зъбите му.

Според медицинските експерти влечения като тези се изясняват с хранителни разтройства. При тях пациентите изпитват предпочитание да употребяват храни, нямащи съвсем никаква хранителна стойност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР