Възрастен човек, загубил зрение преди 10 години, вижда отново, благодарение

...
Възрастен човек, загубил зрение преди 10 години, вижда отново, благодарение
Коментари Харесай

Имплант помогна на сляп човек да прогледне


Възрастен човек, изгубил зрение преди 10 години, вижда още веднъж, с помощта на изкуствена роговица
(снимка: PR Newswire)

За първи път в международната медицина бе вградена сполучливо н апълно изкуствена роговица, която оказа помощ на 78-годишен кьорав човек да вижда още веднъж. Сега той може да разпознава околните си хора, както и предмети.

Изкуствената роговица на компанията CorNeat Vision се интегрира непосредствено в стената на окото, заменяйки развалена или деформирана роговица без потребление на донорска тъкан.

Въпреки тежко повредените очи на пациента вследствие на няколко предходни интервенции, имплантирането на CorNeat KPro, осъществено от експерти в Медицинския център Рабин в Израел, минава сполучливо.
още по тематиката
Мъжът е изгубил зрението си преди 10 години вследствие на заболяване и не е могъл да види нищо друго с изключение на размазани форми. Лекарите се пробвали да трансплантират роговицата на донор, само че интервенцията била несполучлива и единствено влошила положението на пациента.

След имплантиране на CorNeat KPro и унищожаване на превръзките, зрението на мъжа незабавно се подобрило фрапантно. Отначало той показал верния брой пръсти, показани му от лекаря, и разпознал знаците за инспекция на зрението. Но евентуално се е почувствал най-щастлив, когато познал щерка си, която не бил виждал от години.

Изцяло изкуствената роговица е утвърдена за имплантиране през лятото на 2020 година Компанията разгласи, че още 10 пациенти ще се снабдят с вградена изкуствена роговица в Израел и двама в Канада този месец, а шестима са в развой на утвърждение във Франция, Съединени американски щати и Холандия.

Понастоящем CorNeat Vision възнамерява спомагателни проучвания. Специалистите се надяват, че трансплантацията на изкуствена роговица ще се трансформира в естествена клинична процедура в бъдеще при лекуването на слепи хора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР