“Възраждане искат да попитат българите дали са съгласни българският лев

...
“Възраждане искат да попитат българите дали са съгласни българският лев
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли референдума на “Възраждане” за еврото

“Възраждане ” желаят да попитат българите дали са съгласни българският лев за остане единствената публична валута у нас до 2043 година Дебатът по въпроса мина на фона на обиди, главно сред представителите на партията на Костадин Костадинов и ПП-ДБ.

Преди това в комисията показаха мненията си конституционалисти, а гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев предизвести, че самото осъществяване на референдум може да пропука консенсуса за Еврозоната и съществено да повреди интернационалния имидж на страната ни. 

В поддръжка на референдума се разгласи Гроздан Караджов от “Има подобен народ ”.

 

Припомняме, че през днешния ден стана ясно, че партията на Слави Трифонов ще внесе предложение за смяна на закона по този начин, че да се улесни процедурата по осъществяване на национални допитвания. От обаче Има Такъв Народ отхвърлиха подозрението, че внасят измененията, с цел да улеснят провеждането на референдума за опазване на българския лев, иницииран от " Възраждане ".

 

Смиляна Митова от Българска социалистическа партия също заявява, че ще поддържа референдума.

 

С изказване във Фейсбук Костадин Костадинов разгласи пред симпатизантите си, че

" Нямаха причини, с които да кажат, че референдумът ни не би трябвало да се случва. Имаше елемнтарни заяждания от страна на " Доносническа България ". Така наречените " остриета " на Демократична България Антоанета Цонева и лицето Божанков говореха за това какво съм говорел в YouTube клипове ", съобщи Костадинов, съгласно който съвсем не е имало юридически спор.

 

По думите му липсват претекстове за решението на правната комисия. Костадинов дефинира решението като " държавен прелом ".

 

Костадинов съобщи, че " Възраждане " ще насочат въпросите си към президента Румен Радев. Припомняме обаче, че точно президентът съобщи, че свикването на референдум за еврото е невероятно още в хода на едни от консултациите, които се организираха на " Дондуков 2 " след изборите.

 

" В последна сметка неговата дума е последна, тъй като той е индивидът, който насрочва референдума. Не е задължен да извършва решение, което опонира на закона ", съобщи Костадинов и добави, че " Възраждане " ще сезират и Конституционния съд.

 

Ще бъде изпратен и сигнал в прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР