Зам.-кметът по финанси Иван Василев е един от вносителите на

...
Зам.-кметът по финанси Иван Василев е един от вносителите на
Коментари Харесай

Софийските общинари отхвърлиха доклада за актуализация на бюджета

Зам.-кметът по финанси Иван Василев е един от вносителите на този отчет. Пред публицисти той изясни, че в него са направени корекции в бюджета, с цел да може медицинските сестри да получат своето почтено заплащане.

 

По думите на Василев, кметът на София Васил Терзиев е постигнал това, което доста кметове и държавни управления не са могли да създадат.

 

Василев изясни, че разчитат след извършените избори на 9 юни да се състави отговорно държавно управление, което да реши да даде нужното заплащане на медицинските чиновници. Той добави, че при вероятно отпуснати пари от страната Столичната община ще внесе спомагателна актуализация към бюджета.

Също по този начин ще регламентират средства за автотранспорта и електротранспорта, с които да покрият насъбраните през годините отговорности, както и спомагателни 5 млн. лв. за настоящи поправки на инфраструктурата на столицата. Василев прикани общинските съветници за поддръжка.

 

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС обясниха, че обещаните пари за медицинските чиновници в детските градини и яслите в столичното общинско опазване на здравето не идват към този момент трети месец. На 24 април столичният кмет подписва групов трудов контракт без да оповести, че парите към момента не са постъпили, съобщи Антон Хекимян.

 

" Стигаме до юни, когато Терзиев желае от СОС да подкрепим отчет за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн.лв. от бюджета на Столичната община ", уточни Хекимян. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР