Голяма част от служебното правителство може да остане, а Главчев

...
Голяма част от служебното правителство може да остане, а Главчев
Коментари Харесай

Явор Дачков изгърмя с новина!: Голяма част от служебното правителство може да остане, а Главчев да е премиер

Голяма част от служебното държавно управление може да остане, а Главчев да е министър председател. Това заяви в своя Facebook профил журналистът Явор Дачков, разяснявайки конференцията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано през днешния ден.

SafeNews публикува поста му без редакторска интервенция:

От това, което чух, върша заключението, че държавно управление ще има. Борисов предложи формула, която устройва и Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия да поддържат кабинет. А за какво не и отцепници от разпадащата се коалиция сред Политическа партия и Демократична България. Не е изключено огромна част от служебното държавно управление да остане, даже и Главчев като министър председател, в случай че не се реализира единодушие за друга фигура от ГЕРБ – примерно Росен Желязков, Томислав Дончев или Йорданка Фандъкова. Би било безумно да се върви още веднъж на избори през есента и политиците в Народното събрание го схващат доста добре.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Иво Желев особено за SafeNews: ГЕРБ е в сложна позиция 13.06.24 15:29 Явор Дачков изгърмя с вест!: Голяма част от служебното държавно управление може да остане, а Главчев да е министър председател 13.06.24 15:28 ПАДЕНИЕ! Озверели девойки скубаха и ритаха своя връстница заради… футбол! 13.06.24 15:04 Огромен пожар бушува в петролна рафинерия в Иракски Кюрдистан (ВИДЕО) 13.06.24 14:51 Валерия Велева и Стояна Георгиева споделиха тежката си дума за Борисов и Пеевски 13.06.24 14:33

Няма да се кандидатирам за министър председател, държавно управление ще има, съдружно държавно управление с Движение за права и свободи няма да има! “

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано през днешния ден.

Той сложи изискване – ще има кабинет, единствено в случай че министър председателят бъде от ГЕРБ.

„ Ние още сме под напрежението на изборите, идващите седем дни би трябвало да бъде гласувано държавно управление, в случай че не отиваме на нови избори “, добави ощеБойко Борисов.

Бойко Борисов съобщи още, че кани всички партийни водачи на диалози за държавно управление и парламент в понеделник.

„ Ако може да се положат на една повърхност и да се работи редом заради изострените връзки сред водачите, мисля че би било работещо “, сподели още той.

„ След 11 избора това съревнование омръзна, идват нови играчи и по-късно по един или различен метод си отиват “, сподели Борисов.

„ С ПП-ДБ не можем да създадем държавно управление към този момент, аритметично не излизат сметките. С Българска социалистическа партия няма какво да беседваме, Нинова сподели, че не желае. Движение за права и свободи са втори, ще приказваме с тях “, сподели още той.

Още вести четете в: България, Коментари, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР