Това заяви Габриел Вълков, председател на младежкото обединение в БСП

...
Това заяви Габриел Вълков, председател на младежкото обединение в БСП
Коментари Харесай

Младежкото БСП: Може би на третия път ще видим реалното тръгване ...

Това съобщи Габриел Вълков, ръководител на младежкото обединяване в Българска социалистическа партия пред Novini.bg.

 

По думите му за злополуката на тези изборни резултати би трябвало да се поеме отговорност от водача. " Това е изцяло обикновено. Така е в света, по този начин би трябвало да бъде и в България. Видяхме и други партии – Христо Иванов го направи. Друг е въпросът защо Корнелия Нинова се бави ", сподели още Вълков.

 

Нинова подава оставка за трети път. Може би на третия път ще забележим нейното действително потегляне.

 

Пресконференцията, на която станахме очевидци, беше в жанр " потеглям си, с цел да остана ". Аз не видях същинско желание и осъзнаване на грешката и казуса на БСП за спадащите резултати. Оставката е честен акт. Надявам се, че у г-жа Нинова е останал малко морал, може би и достолепие, и този път да напусне партията и да съобщи щафетата на някой, който да се опита да консолидира партията и да вдигне изборния резултат на БСП, съобщи ръководителят на Младежкото обединяване на БСП-София Евгени Филипов. 

 

В България има рецесия на политическата система. Ниската изборна интензивност допуска борба сред твърдите ядра на партиите. Оказва се, че БСП не съумява да активизира своите гласоподаватели и твърдото ядро да отиде и да я поддържа, добави Филипов. 

 

Габриел Вълков посочи, че от Младежкото БСП са имали три стремежи. " На първо място оставката на Нинова. На второ място привикване на Национален съвет. И на трето място конгрес, който да избере краткотраен ръководител.

 

Първата стъпка е предходна. Корнелия Нинова и поради нас, и поради резултата, уповавам се, си подаде оставката. За втората стъпка има решение на Изпълнителното бюро да бъде на 15 юни. В последните дни излиза наяве, че Нинова желае да го анулира за 23 юни, което демонстрира, че желае да “тупа топката ” и да бави процесите. За нас този Национален съвет би трябвало да бъде на 15 юни. На него да бъде призован Конгрес, който да установи оставката ѝ. Имаме потребност, с изключение на водачеството на партията, и за идеологии, и за политики. Ние би трябвало да създадем нов образ на БСП, той идва с нов ръководител и нови хрумвания ", изясни той. 

 

Първо би трябвало да бъде определен краткотраен ръководител, който да довърши мандата. Конгресът би трябвало да започва отчетно-изборен цикъл, процедура, в която избираме районни, общински, градски, регионални ръководители. След това ръководител на партията и нов Национален съвет, добави ръководителят на младежкото обединяване в БСП.

 

По думите му конференцията на Корнелия Нинова е предходна с " една ехидна усмивка ". " Тя не искаше да разяснява дали ще се кандидатира още веднъж. Има право на два мандата и те изтекоха. Тези промени са въведени от нея ", сподели още той.

 

Според него БСП бяга от огромните политики. " Освен огромните геополитически процеси, които вървят в целия свят и преустановяването на международния ред – БСП седи настрана и не ги разяснява. Те са значими. Това е позициониране на цялата страна. Ти в случай че искаш да си партия, която ръководи страната, да поведе в нова посока, това значи да приказваш и по тези тематики. Ние си мълчим по тях. Вътрешно държавнически за нас като младежи е прогресивният налог. За да можеш да вдигнеш пенсиите, да оправиш образованието, опазването на здравето, да помагаш на обществено слаби – ти би трябвало да въведеш напредничав налог, с цел да може парите да идват отнякъде. Идеята на страната е да преразпределя богатствата – взимаш от милиардерите и даваш на тези, които са в потребност. Всяка страна има напредничав налог, БСП бяга от тази тематика ", коментира Вълков. 

 

" Заради това, че БСП бяха от огромните тематики не съумяваме да убедим жителите, че сме действителна опция. Видяхме, че бяхме опозциия последните месеци. Видяхме порочното ръководство на сглобката. И все пак не успяхме да акумулираме социална поддръжка. На тези избори нашият резултат се срина до историчско дъно ", счита Евгени Филипов. 

 

Евроизбори

 

" Цялото младежко БСП подкрепи Цветелина Пенкова, дружно с доста други хора в цялата страна. На хората им писна от старите политици, изборната интензивност е част от този развой. Избирателите просто спадат, те не желаят да гласоподават за тези партии и лица. Новите хора са тези, които могат да събират поддръжка. Цветелина Пенкова го потвърди. Тя пренареди листата на БСП и стана втора ", уточни Габриел Вълков. 

 

Лявото обединяване: 

 

Има нови партии, които се основават и напускат БСП. Днес нещата са отвън надзор. Левите партии са прекомерно доста, те са с все по-висока поддръжка. Корнелия Нинова като началник на най-голямата лява партия е тази, която би трябвало да предложения всички на масата. Не видях действителни дейности. Да покаже партиите и гласоподавателите биха се върнали. С цялата вътрешна съпротива, която тя измисли като термин, са хора с друго мнение. Няма по какъв начин да си съпротива в личната си партия. Ти изразяваш едно мнение и Нинова ти споделя " не желая да те чувам, ти си съпротива ". Тези хора биха се обединили, в случай че водачът е диалогичен и е нов, тъй като няма по какъв начин хората, които са основали проблемите, да ги решат, сподели Габриел Вълков. 

Евгени Филипов акцентира триумфа на БСП на локалните избори. " Ние бяхме под 1% от това да имаме лвя кмет на София ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР