Борусия Дортмунд се раздели със старши треньора Един Терзич. 41-годишният

...
Борусия Дортмунд се раздели със старши треньора Един Терзич. 41-годишният
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд се раздели с Терзич

Борусия Дортмунд се раздели със старши треньора Един Терзич. 41-годишният експерт завоюва Купата на Германия с тима през 2021 година, приключи на второ място в Първа Бундеслига през 2023г. и доближи до финала на Шампионска лига през 2024 година.

Терзич изиска от управлението на Борусия Дортмунд договорът му да бъде преустановен с незабвен резултат и след разискване клубът се съгласи с молбата му.

В персоналното си известие Терзич написа: „ За мен е необикновено мъчително да кажа това на всички „ жълто-черни “ почитатели, само че през днешния ден се деля с Борусия Дортмунд. Беше голяма чест да печеля Купата на Германия с Борусия и да изведа този приказен клуб до финала на Шампионска лига.

След мача на „ Уембли “ желаех среща с висшия мениджърски екип на клуба, тъй като след 10 години в Борусия – в това число пет в треньорския щаб и две и половина като старши треньор – считам, че новата епоха на клуба би трябвало да стартира с нов човек на тъчлинията. Всички близки до мен знаят, че това беше доста мъчно решение за мен, само че след интензивни полемики главното ми чувство не се промени. Пожелавам всичко най-хубаво на Борусия Дортмунд и това не е довиждане – ще се забележим скоро. “

Изпълнителният шеф на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке сподели: „ Един Терзич свърши изключителна работа през времето си в Борусия Дортмунд и ние всички му изискуем голяма признателност. С Един постоянно ще останем другари. ”

Ларс Рикен, спортният шеф на Борусия Дортмунд, сподели: „ Един Терзич е мой приближен сътрудник от доста години, като треньор в школата, механически шеф и неотдавна като основен треньор. Във всяка роля той виждаше като привилегия да работи за този клуб. Многото полемики, които организирахме в последно време, още веднъж изясниха любовта и пристрастеността на Един към Борусия и той постоянно ще бъде почитател на Борусия и част от фамилията ни. ”

Спортният шеф Себастиан Кел сподели: „ Един е човек на Борусия до дъно. Той е приказен, доста откровен човек и постоянно е давал 100% за Борусия. Преживели сме доста дружно и в действителност ми беше прелестно да работя с Един, с цел да реализираме задачите си. Той постоянно ще бъде свързван с нашите триумфи през последните няколко години и съм сигурен, че ще се забележим още веднъж. Сега Един ще следва личния си път. ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР