Възможностите за участие на китайския бизнес в инфраструктурни проекти в

...
Възможностите за участие на китайския бизнес в инфраструктурни проекти в
Коментари Харесай

Премиерът обсъди с китайски бизнесмени магистрала "Черно море" и АЕЦ "Белене"

Възможностите за присъединяване на китайския бизнес в инфраструктурни планове в България разиска през днешния ден в Бургас министър председателят Бойко Борисов с делегация от Китай, заяви държавната пресслужба.

Акцент е бил подложен върху автомагистрала " Черно море ".

" Много напредваме по автомагистрала Черно море ", означи министър председателят след срещата, като добави, че концепцията е тя по опция да се концесионира. " Искахме да видят трасето и кметът да показа и своите капиталови планове ", добави Борисов, като означи, че интерес е проявен и към пристанищните зони. Обсъдена е и тематиката за вложения в АЕЦ " Белене ".

Премиерът Борисов посочи, че за района би било добре, в случай че има директни полети от Китай до Бургас, които да се правят освен в границите на туристическия сезон, се споделя в известието на пресслужбата. Той добави, че през август ще стартира работата по обхода на Ахелой и уточни, че идната година най-важните прави ще бъдат подготвени и ще се облекчи трафикът.

Вчера делегация от китайската компания " Ситик Констракшън " се срещна с районния министър Николай Нанков като прояви интерес към автомагистралите Калотина – София, Русе – Велико Търново и тунела под Шипка.

В известието от днешната среща на премиера в Бургас не се прецизира представители на кои компании образуват китайската делегация. В края на втория си мандат Борисов се беше срещал с представители на Идустриалната комерсиална банка на Китай, показала интерес към финансирането на търговски план за създаване на АЕЦ " Белене ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР