Както г-жа Лидия Шулева много добре го определи: Свикването на

...
Както г-жа Лидия Шулева много добре го определи: Свикването на
Коментари Харесай

Мика Зайкова за еврото у нас: Най-реално ще е през 2027 година

Както госпожа Лидия Шулева доста добре го дефинира: " Свикването на изключително съвещание за пенсиите е стихия в чаша вода “. То към този момент е решено. Депутатите имат желание да разискват освен пенсиите, само че и цената на тока, и други неща. Това значи, че ще трансфорат това изключително съвещание в предизборна естрада, сподели икономистът Мика Зайкова.
" Няма никакъв проблем с пенсиите и с нарастването им с 11% от 1 юли. Ако нещо ще се разисква, това ще бъде неграмотността на някогашния финансов министър Асен Василев във връзка с структурирането както на Държавния бюджет, по този начин и на бюджета на Държавното публично обезпечаване “, разяснява тя.
Мика Зайкова предвижда още, че България ще се причисли към Еврозоната най-рано през 2026 година.
" Не инфлацията, а дефицитът ще бъде повода, с цел да не ни одобряват в Еврозоната. Просто няма по какъв начин да го попълним. При тази обстановка на осъществяване на доходи и разхищаване на разноски дефицитът у нас ще бъде над 3% “, предвижда икономистът.
" Не забравяйте, че има и евроизбори. Новият Европейски парламент няма да наподобява като настоящия. Ще бъде надалеч по-пъстър и доста мъчно ще избере Европейска комисия, доста мъчно до края на годината ще има еврокомисар, който да одобри настояването на България за възможен отчет, който да ни върне още в 2025 година. Така че еврото у нас – най-рано 2026 година, най-реално 2027 година “, приключи Мика Зайкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР