Въвеждането на локдауни като мярка за намаляване на смъртността от

...
Въвеждането на локдауни като мярка за намаляване на смъртността от
Коментари Харесай

Американски експерти: Нямаше никакъв смисъл от локдауна

Въвеждането на локдауни като мярка за понижаване на смъртността от COVID-19 по време на обострянето на пандемията от ковид напролет на 2020 година имаше най-малък резултат. На процедура то сподели неефективността на сходна мярка по отношение на посочената цел. Това е заключението на изследване, извършено от специалисти от университета " Джонс Хопкинс ", анализиращо данни от федерални и локални управляващи, съобщи Fox News.

Авторите на проучването откриха, че локдаунът, въведен през този интервал в Съединените щати и в европейските страни, е понижил смъртността от COVID-19 единствено с 0,2%, само че в това време е довел до големи отрицателни стопански и обществени последствия. В Съединените американски щати от началото на пандемията са доказани 76,5 милиона инфекции и над 913 хиляди смъртни случая.

" Локдауните имаха най-малък или даже покрай нула резултат върху здравето на популацията, само че когато бяха въведени, те доведоха до големи стопански и обществени разноски “, се споделя в заключението на учените. В резултат на това може да се твърди, че политиките за локдаун са неоснователни и би трябвало да бъдат изоставени като политически инструмент за противопоставяне на пандемията, предлагат те. Малко по-ефективна е била мярката за самоизолация на болните. Това е направило допустимо намаляването на смъртността от COVID-19 с 2,9%.

Авторите на проучването показаха отрицателните последствия от локдауна - възходяща безработица, намаление на качеството на просветителния развой, увеличение на случаите на домашно принуждение и предозиране на опиати. Броят на смъртните случаи, дължащи се на последното, се е нараснал в Съединените щати с 28,5%. Домашното принуждение е повишено с 8,1%. Заключението на учените е следното: локдаунът би трябвало да бъде изрично отритнат като политически инструмент [за противодействие] на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР