"Въвеждането на извънредно положение означава система от правила, норми и

...
"Въвеждането на извънредно положение означава система от правила, норми и
Коментари Харесай

Здравният министър предупреди: С 5000 лева ще бъдат глобени всички, които...

"Въвеждането на изключително състояние значи система от правила, правила и ограничения, които са по-различни от тези, които действат в естествена обстановка и те би трябвало да се съблюдават, тъй като значат ограничения за сигурност на българските жители ".

Това съобщи в ефира на bTV министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

"Каквито и правила да дефинира страната, в случай че те не се съблюдават от жителите, триумфът няма да бъде цялостен. Удовлетворен съм, че Народното събрание без нито един въздържал се одобриха решението, с което беше оповестено изключителното състояние.

Голямата отговорност се пада на държавното управление, което в напълно къси периоди да планува нужните ограничения и правила ", съобщи още той.

"Лицата, които са заболели от заразна болест, в това число от COVID-19, както и тези лица, които са били контактни с тях, в случай че не се съгласят да бъдат поставени под карантина, ще бъдат санкционирани със сума от 5000 лв. ", обясни той.

Кирил Ананиев изясни, че след рухването на изключително състояние хората с ТЕЛК ще имат два месеца, да приготвят своите документи.

"Подкрепям всичко, което сподели ген. Мутафчийски, само че смятам, че препоръчаните правила би трябвало да се приложат когато по-меките ограничения не дават резултат. Защото и и стопанската система би трябвало да работи.

Министърът на опазването на здравето призна, че защитните ограничения за медицинския личен състав не са задоволителни. "Получихме от Турция и хирургически маски,ръкавици, които към този момент ги разпределихме ", добави той.

Както БЛИЦ заяви, 62-ма са към този момент инфектирани с ковид у нас, разгласи на брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.

Припомняме, че изследвани за ковид са и министър председателят и всички членове на Оперативния щаб. Всички проби са негативни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР