Във вторник президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да отвори

...
Във вторник президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да отвори
Коментари Харесай

Еманюел Макрон призова Китай и ЕС да избегнат капаните на търговския протекционизъм



Във вторник президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да отвори страната си за китайски вложения в подмяна на по-голям достъп на френските компании до китайските пазари, като предизвести, че съществуващите търговски несъответствия биха довели до протекционизъм, оповестява организация Ройтерс.

Еманюел Макрон се намира на тридневното държавно посещаване в Китай с делегация от 50 бизнес водачи, надявайки се, че спомогне за понижаване на комерсиалния недостиг на Франция с Китай, който е в размер на към 30 милиарда евро.

Имаме достъп до пазари, които са небалансирани, незадоволителни, съобщи Макрон пред членове на френската и на китайската бизнес общественост в стартъп развъдник в Пекин.

Той се срещна в понеделник вечерта с президента на Китай Си Дзинпин и след срещата съобщи, че и двете страни ще се окажат в губещи позиции, в случай че продължаващите ограничавания на задграничните компании в Китай подбуден Франция и Европа да спрат китайските вложения на остарелия континент. Вместо това би трябвало да се отворим взаимно за вложения, уточни Макрон.

Френският президент се надява да подписа покупко-продажби, изключително в нуклеарната енергетика, в авиокосмонавтиката и въздухоплаването и в хранително-вкусовата индустрия. Ние сме уверени, че ще реализираме повече от алегорични неща, съобщи пред Ройтерс френски визиите, поискал анонимност. Същият формален чиновник добави, че френската компания за атомна сила Areva е покрай подписването на комерсиална договорка за създаване на нуклеарна апаратура за преправка. Никога не сме били толкоз покрай подписването на комерсиално съглашение, уточни той.

Очаква се и френският банков колос BNP Paribas да сътвори взаимно дружество с китайски сътрудник в бранша на потребителските заеми, означи пред Ройтерс длъжностното лице от делегацията на Франция.

Междувременно френската машиностроителна компания Fives подписа съглашение с китайския онлайн колос за търговия на дребно JD.com, което включва основаването на логистичен център във Францияза онлайн продажба в Китай на френски храни и първокласни артикули. В тази връзка компанията JD.com се съгласи да продава френски артикули, като коняк " Реми Мартен " и бутилирана вода " Евиан ", за общо 2 милиарда евро на своя уеб страница през идващите две години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР