Във вторник френските и германските власти започнаха координирани обиски в

...
Във вторник френските и германските власти започнаха координирани обиски в
Коментари Харесай

АКЦИЯ: Банки във Франция обвинени във финансови измами за €100 милиарда

Във вторник френските и немските управляващи започнаха координирани обиски в Париж и покрайнините по отношение на продължаващо следствие на вероятни данъчни измами.

Разследването се концентрира върху потреблението на практиките, които разрешават на богати клиенти да заобикалят налози върху дивидентите посредством комплицирани правни структури, съгласно Bloomberg.

Обиските са ориентирани към четири френски банки, в това число Societe Generale, BNP Paribas, Exane и Natixis и интернационалната банка HSBC. Финансовата прокуратура във Франция съобщи, че банките са обвинени в пране на пари и данъчни измами, като Societe Generale, BNP Paribas и Exane са обвинени и в усложнени данъчни измами.

Разследването е обвързвано с инспекция, стартирана от френските управляващи през декември 2021 година В него вземат участие 16 съдии-следователи и над 150 проверяващи сътрудници, се показва в изказване на Финансовата прокуратура. Шестима прокурори от Кьолн, Германия, също са взели участие в обиските.

 практиките са постоянно употребявани в банковата промишленост от десетилетия. Въпреки това през 2018 година те бяха подложени на щателна инспекция след репортерски план на немската проверяваща медия Correctiv, наименуван.

Проектът разкри, че банки, търговци на скъпи бумаги и юристи са съумели да разделят дивиденти по метод, който им е разрешил да избегнат заплащането на налози в размер на цели $62.9 милиарда в цяла Европа. Най-големи пострадали са Германия и Франция, чиито загуби възлизат надлежно на към $36.2 милиарда и $17 милиарда.


 


Германското държавно управление беше въвлечено в огромен скандал, в който участваха висши чиновници, в това число канцлерът Олаф Шолц. Той беше свикан да даде показания три пъти под клетва по отношение на връзките си с Warburg Bank и осведомеността си за нейните интервенции.

Проведените във вторник интервенции по претършуване и изземване демонстрират, че френските и немските управляващи интензивно преследват лицата, забъркани в абсурда и не престават да се стремят към унищожаване на укриването на налози.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР