Във времена на пандемия доверието към германското правителство расте, а

...
Във времена на пандемия доверието към германското правителство расте, а
Коментари Харесай

Дали Германия стъпва на тънък лед с отслабването на мерките срещу коронавируса?

Във времена на пандемия доверието към немското държавно управление пораства, а канцлерът Ангела Меркел за първи път от години още веднъж връща блясъка на славата си, потърпевш от провалилия се мултикултурализъм. 

Въпреки че Германия не беше въвела най-консервативните ограничения в битка с ковид, тя е от първите в Европа, които се взеха решение да отслабят ограниченията от 20 април, като отвориха огромна част от комерсиалните си обекти по-малки от 800 квадратни метра. От цветарски магазини до фешън къщи, доста бизнеси се връщат към естествения си темп, като немското държавно управление се надява на оживление на стопанската система на страната, която в средата на месеца официално влезе в криза. Икономическата рецесия е и водеща при решението на Хърватия, Италия, Австрия, Белгия, а най-вероятно и на други страни в Европа, също да отстранен строгите ограничавания. " Трябва да действаме поради териториалните особености ", съобщи Джузепе Конте, министър председателят на Италия. Производството там ще бъде възобновено от 4 май, само че към момента е прекомерно рано за връщане на децата в учебните заведения и скупчването на доста хора на публични места. В Хърватия от 27 април първоначално ще бъдат отворени магазините, които не се обитават в големи търговски центрове, само че и дават отговор на редица условия, измежду които и съществуването единствено на един вход.



Ангела Меркел обаче не стопира да предизвестява, че заплахата от заразяване към момента е доста висока. Въпреки че кривата на заболелите не е експоненциална. Именно по тази причина управляващите в страната възнамеряват да удължат възбраната за свободно напредване най-малко до 3 май, като към този момент се обсъждат разновидности за поетапнотo отварянето на учебните заведения, магазините и фабриките, при изискване че хората носят медицински маски на обществени места. И въпреки всичко – значимо е да се означи, че всяка от общо 6  провинции в Германия има собствен проект за унищожаване на рестриктивните мерки, което значи, че отслабването им ще се случи с различен ритъм на другите места. В столицата Берлин да вземем за пример разхлабването на ограниченията ще стане по-бавно. 

" Германия рискува да пропилее всичко, което е постигнала при забавянето на разпространението на ковид, в случай че страната се отвори прекомерно бързо ", предизвести канцлерът Меркел, присъединявайки се към водачите в цяла Европа, които показаха опасенията си, че всяко облекчение на възбраните би трябвало да бъде последователно, с цел да няма втора вълна на болест.



Страната е " към момента първоначално " на коронавирусната рецесия и ще би трябвало да живее дълго време с вируса, съобщи Меркел и пред немския парламент. " Никой не обича да чува това, само че това е истината. Ние не претърпяваме последната фаза на тази рецесия ", безапелационна е тя. 

Меркел споделя, че макар че изцяло поддържа решенията за обновяване на стопанската система, взети от правителството и федералните провинции,  " тяхното използване ме тревожи... наподобява, че са доста смели, може би прекомерно смели ". Тя се готви за нов тур от диалози сред държавното управление в Берлин и министър-председателите на провинциите на 30 април. В хода на полемиките ще се маркират по-нататъшните дейности против разпространяването на вируса.

След премахването на някои ограничавания в Германия много хора се втурнаха да пазарят и се получи извънредно струпване на хора в централните пешеходни зони на обитаемоте места. Това подтикна и водещи немски вирусолози да предупредят за евентуална опасност от разрастване на епидемията. Меркел реагира също, като предизвести, че всички 16 провинции ще създадат наложително носенето на маска в градския превоз и в магазините: " Нека не пропиляваме това, което сме постигнали, и не рискуваме да се обречем на неуспех! ", прикани още веднъж тя.

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР