Във времена на криза много често се отварят възможности както

...
Във времена на криза много често се отварят възможности както
Коментари Харесай

Стоян Панчев: При общо намаляване на ДДС ефектът ще бъде по-силен

Във времена на рецесия доста постоянно се отварят благоприятни условия както за положителни, по този начин и на неприятни хрумвания. Реализацията на неприятните става много по-бързо, няма време да бъдат спрени и да се случи сериозен диалог по тях, а положителните хрумвания няма кой да ги предложи. Този коментар направи в предаването „ Преди всички “ по БНР икономистът Стоян Панчев от Експертния клуб за стопанска система и политика (ЕКИП).
Има смисъл да понижаваме данъчни ставки, само че повече от диференцирано Данък добавена стойност бих желал да видя понижаване на общата ставка, тъй като резултатите ще бъдат по-силни, акцентира Панчев преди предложенията за диференцирана Данък добавена стойност ставка да бъдат прегледани на равнище в парламентарна комисия.

Намаляването на Данък добавена стойност единствено за избрани артикули и услуги е по-правилна мярка от субсидирането на дадени браншове, съобщи икономистът. При дотациите взимате пари от едни, с цел да ги дадете на други, при облекченията оставяте на даден бранш негови лични пари, изясни Стоян Панчев.

Когато ти кажеш - даваме един вид облекчения на един бранш, ще дойдат от други браншове да питат - за какво за нас не може да се случи. Засега държавното управление не може да аргументира добре обсега на това понижаване, счита Стоян Панчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР