В дълбока чиния се слага част от ориза, отгоре следват

...
В дълбока чиния се слага част от ориза, отгоре следват
Коментари Харесай

Многокомпонентно ястие със сладък картоф и тофу

В дълбока паница се поставя част от ориза, от горната страна следват броколи, след това сладостен картоф и нахут, по-късно тофу, най-после едамаме, авокадо и за край дресинг...Само толкоз

Необходими Продукти

● ориз - 1 ч.ч.
● сладостен картоф - 1 бр.
● нахут - 1 консерва
● тофу - 200 грама
● броколи - ½ пакет замразени или ½ глава
● едамаме - 1 шепа
● авокадо - ½ бр.
● подправки - пушен червен пипер, чесън на прахуляк, лук на прахуляк, сол
● оризов оцет
● сусамово олио
● кленов сироп
● зехтин

Дресинг


● хумус - 2 с.л.
● подправки - сол, чесън на прахуляк, риган, босилек, магданоз
● портокал - ½ бр.

Начин на подготвяне

Сладкият картоф се обелва и нарязва на не доста едри късчета. Смесва се с нахута и се овкусява с подправки и зехтин. Разпределят се в тава, застлана с хартия за печене или алуминиево фолио. Пекат се в загрята на 200 °C фурна за 10 минути.

През това време тофуто се нарязва на кубчета. Овкусява се с подправките, както и малко сусамово олио, оризов оцет и кленов сироп. Когато минат десетте минути, тавата се изважда и настрана се прибавя и тофуто. Връща се всичко да се пече още 30 минути, като може след 15 минути да се разбъркат.

През това време се сварява 1 ч.ч. ориз.

Отделно се налива напълно малко вода, която се поставя да заври, и в нея се задушават броколите, без да се похлупват, като се разбъркват от време на време до подготвеност. Когато са съвсем подготвени, се прибавя замразеното едамаме да се задуши и то.

За дресинга хумусът се смесва с подправките, изцежда се малко от портокаловия сок и се разбърква, до момента в който стане по-течна консистенция без бучки. След това се изцежда останалият сок или колкото е належащо да постигане на мечтаната плътност.

Авокадото се нарязва на кубчета.

В дълбока паница се поставя част от ориза, от горната страна следват броколи, след това сладостен картоф и нахут, по-късно тофу, най-после едамаме и авокадо. Отгоре се полива с дресинг.

* Вместо ориз в рецептата за многокомпонентно ядене със сладостен картоф и тофу може да се употребява и нещо друго като да вземем за пример булгур, киноа, елда и други

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР