Във връзка с разпространението на новия коронавирус Ковид-19“ (COVID-19) в

...
Във връзка с разпространението на новия коронавирус Ковид-19“ (COVID-19) в
Коментари Харесай

МВнР: Не пътувайте в Северна Италия заради коронавируса!

" Във връзка с разпространяването на новия ковид „ Ковид-19 “ (COVID-19) в Италия и по-специално Северна Италия предлагаме на българските жители, които обитават или пътуват в Италия, да пътуват единствено в краен случай в регионите, където е открита болест ", съобщи пресцентърът на Министерство на външните работи (МВнР).

" Препоръчваме също по този начин на сънародниците ни да се въздържат от посещаване на обществени мероприятия, да заобикалят места със скупчване на доста хора, както и да съблюдават ограничения за сигурност като носене на защитна здравна маска, поддържане на персонална хигиена и да се заобикаля директен контакт с непознати.

В същото време, взимайки поради настоящата обстановка с развиването на епидемията на ковид 2019-nCoV, Министерството на външните работи на България увеличи показателя на риска при пътешестване до Китай до най-високото Ниво 5: Предупреждение за прекратяване на всевъзможни пътувания и неотложно овакантяване на страната. Български студенти в Милано описаха пред " Сега ", че сесията е анулирана и университети там са затворени. Венеция анулира закриването на карнавала, а Джорджо Армани - ревюто си в Милано, ще бъде предавано единствено онлайн.

Няма данни за инфектирани с коронавивуса „ Ковид-19 “ (COVID-19) български жители в Китай и в Италия .

В посолството ни в Рим и в Генералното ни консулство в Милано не са получавани сигнали за болни българи или сигнали от наши сънародници за подпомагане по отношение на рестриктивните мерки в границите на карантината в някои градове. На незабавния телефон на Генералното ни консулство в Милано са постъпили две позвънявания от наши сънародници с молба за рекомендации.

По информация на италианските управляващи броят на инфектираните в Италия от новия ковид все още е 132 души като 26 от тях са на интензивно лекуване. Регистрирани са нови случаи в обитаеми места, където до този миг нямаше признаци на болест като град Монца, Сесто Сан Джовани, селцето Валтелина (община Сондрио, Ломбардия). Има нови случаи и в Торино .

Не е оповестено изключително състояние, само че непрекъснато се вкарват нови ограничаващи болестта ограничения. Преустановено е прекъсването на влаковете в градовете „ под карантина “, където са регистрирани случаи на инфектирани хора - дребните общини към град Лоди, Ломбардия: Кодоньо, Казалпустерленго, Малео Кастильоне д‘Ада, Теранова дей Пасерини, Сомаля, Сан Фиорано и Сесто Кремонезе. Забранено е напускането или визитата на външни лица в тези обитаеми места.

 

Спешният телефон звъни съвсем непрекъснато, обаждат се най-много туристи, родители на български студенти питат по какъв начин да си приберат децата, описа тази заран пред Би Ти ВиТаня Димитрова, общоприет консул в Милано. В блокираните региони няма никакъв достъп, тъй че български туристи там просто няма по какъв начин да попаднат, по-скоро въпросът е да се заобикалят от туристите регионите с оповестена болест – Ломбардия, Пиамонте, Венето, посочи Димитрова.

 

Антония Карова, който със семейството си е била в Ломбардия, само че към този момент е във Флоренция, описа пред Би Ти Ви, че улиците са пусти, по бензиностанциите има хора, увити със шалове, а в аптеките маски няма.

" Точно до Флоренция има огромен град, обитаем с китайци, напрежението пораства, тъй като ограничения действително няма, никой не ги стопира да идват от Китай. От класа на децата ми несъмнено половината родители през днешния ден няма да ги пуснат на учебно заведение, изясни още българката. Антония също няма да изпрати своите.  " Италианските управляващи отделиха доста бързо региона, даже не чакахме всичко да завърши толкоз бързо. Големите компании затвориха до очакване на второ разпореждане от управляващите, множеството хора работят от къщи ", добави сънародничката ни.  

 

По данни на Италианския статистически институт в област Ломбардия живеят 10 046 българи, в област Венето - 2312, в област Пиемонте – 3071, в град Милано са регистрирани 5241 български жители, а в община Лоди - 313 българи ( б.р. - общо 20 983-ма души ).

 

Посолството ни в Рим и Градска канализация Милано са в подготвеност да оказват подпомагане на сънародниците ни при нужда. Българските жители могат да се свържат с:

- посолството ни в Рим на телефони +39 06 322 46 40; +39 06 322 46 43. Телефони на посолството в извънработно време: + 39 06 322 46 40; + 39 06 322 46 43.

- Генерално консулство в Милано: +39 02 849 429 02. Телефон на генералното консулство в извънработно време: +39 33 37 826 043 "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР