Във войната в Украйна няма да има победител, коментира турският

...
Във войната в Украйна няма да има победител, коментира турският
Коментари Харесай

Ердоган отново предложи на Путин да организира преговорите му със Зеленски

Във войната в Украйна няма да има победител, разяснява турският президент

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е отправил нова покана към съветския си сътрудник Владимир Путин да провежда негова среща с украинския президент Володимир Зеленски.

Това разгласи Ердоган пред публицисти на 6 август незабавно след завръщането си от визитата си в Сочи, оповестява, представен от "Актуално ".

„ Напомних още един път на Путин, че можем да проведем срещата му със Зеленски. Ще продължим да развиваме нашия разговор с нашата черноморска съседка Русия във всички области, с цел да допринесем за районния и световен мир “, сподели турският президент.

Ердоган назова договорката за експорт на украинско зърно образец за позитивния резултат от разговора сред Турция и Русия. Той счита, че в този момент е значимо ясно да се приложи този проект и да се трансформира „ позитивната атмосфера “ в съответни стъпки за връщане към договарянията сред Украйна и Руската федерация в Истанбул.

"От самото начало подчертах, че във войната в Украйна няма да има победител. Въпреки компликациите, оставам твърдо уверен, че рецесията ще бъде позволена на масата за договаряния ", разяснява още турският президент.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР