Във Великобритания възникна недостиг на един от най-използваните хранителни продукти

...
Във Великобритания възникна недостиг на един от най-използваните хранителни продукти
Коментари Харесай

Във Великобритания има недостиг на яйца

Във Англия породи дефицит на един от най-използваните хранителни артикули - кокоши яйца. По данни на Bloomberg, един от най-важните хранителни артикули е липсващ от рафтовете на значително супермаркети.

Отбелязва се, че до тази обстановка се стигна главно поради огнище на птичи грип в Европа и Съединените щати. Птицевъдите бяха принудени да прибегнат до всеобщо умъртвяване на кокошки.

В резултат на това, цените на яйцата оглавиха листата по повишаване на храните в Съединени американски щати през октомври, а в Унгария държавното управление ограничи цените на яйцата.

Според анализатори, общото повишаване на храните също по този начин може да играе роля за недостига на кокоши яйца. Купувачите, които не могат да си разрешат месо, минават към по-евтини източници на протеини, каквито към момента са яйцата. Освен това, означават те, търсенето на яйца в някои страни е по-високо през зимата.

Инфлацията във Англия през октомври се е ускорила до 11,1% на годишна база - най-високата от 1981 година насам. Експерти са пресметнали, че съвсем половината от разноските на бедните семейства в страната се изразходват за комунални услуги и закупуване на храна. Докато при хората със междинни приходи, към една трета от фамилния бюджет отива за тези цели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР