Корнелия Нинова взе странни решения в последните дни. Намирам ги

...
Корнелия Нинова взе странни решения в последните дни. Намирам ги
Коментари Харесай

Зафиров: Нинова взе странни решения в последните дни. Например Калоян Методиев

" Корнелия Нинова взе странни решения в последните дни. Намирам ги за учудващи. Например Калоян Методиев е бил включен в листата с еднолично решение, без да е взето поради мнението на Изпълнителното бюро. Беше груба политическа неточност, което даде отражение на резултатите. Това съобщи краткотрайният ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в студиото на " Офанзива с Любо Огнянов ".

Той зае поста след съвсем единомислещо решение на Националния съвет на партията след подадената оставка от страна на Корнелия Нинова. " Ако бях в нейната обстановка, не бих се кандидатирал още веднъж за ръководител ", добави той.

" Нинова трябваше да влезе в Народното събрание от 25 МИР, с цел да може наш претендент от организацията в Благоевград с 1900 преференции да получи депутатско място. Тя обаче не се съобрази. Свиленски пък трябваше да влезе от 24 МИР в София, той избра Плевен ", разкри Зафиров.

Временният ръководител бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да взе участие в кабинет с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. " Нинова организира опит за съвещание на съдружния съвет, в който нямаше кворум и беше нелегитимен. Аз също не съм участвал, не е ясно по какъв начин се е провел. Решението Свиленски да бъде ръководител на ПГ не е законно. Ще обсъдим подобен да бъде Борислав Гуцанов. Няколко часа откакто получиха SMS, че съвещанието на Националния съвет ще бъде на 15 юни,  след това пристигна и нов - че ще бъде на 23-ти. Не беше ясно за какво това се случи. Надявам се съборът на Бузлуджа да бъде начало на възобновление на партията, назовавам го събор на вярата. Ако не си вземем поука от последните избори, рискуваме на идващите изобщо да не влезем в Народното събрание. През последните 7 години загубихме 800 000 гласа, не е по виновност на един човек, само че промени са нужни, те би трябвало да са групово дело ", разяснява той.

Атанас Зафиров напомни, че е работил един до друг с Нинова в управлението на Българска социалистическа партия. " Имахме триумфи, само че допуснахме и неточности. Резултатите от изборите бяха пагубни, а тя пое отговорността. Сега вървим по откритата процедура. В идващите месеци ще дадем точна оценка за работата на досегашното управление. Всички резултати са неприятни, би трябвало да проведем премислен избор за нов ръководител. Преврат няма, а единствено естествени партийни процедури ", уточни Зафиров.

Той отговори на въпроса дали счита да се кандидатира за ръководител с думите, че " сега това не е на дневен ред ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР