Във Великобритания се появяват все повече подробности за начина, по

...
Във Великобритания се появяват все повече подробности за начина, по
Коментари Харесай

Все повече подробности за пътуването в чужбина на „принципа на светофара“ във Великобритания

Във Англия се появяват от ден на ден детайлности за метода, по който ще бъде разрешено пътуването в чужбина на „ правилото на светофара “.

Надеждите са, че то ще стартира от 17 май, без да се изисква наложителна причина за пътешестване, само че още не се знае кои страни ще бъдат в „ зелената зона “.

Със сигурност обаче ще се изисква тест преди тръгване и на връщане, в това число от страни от „ зелената зона “.

Британското държавно управление отхвърли да удостовери дали почивките в чужбина ще бъдат разрешени след 17 май, нито къде британците ще могат да пътуват без да им се постанова да се самоизолират на връщане, само че „ пътната карта “ на Борис Джонсън за излизане от локдауна най-малко към този момент се движи по-график.

Ще бъде въведена система на „ правилото на светофара “ в сходство с риска, който съставляват обособените страни. Факторите са % на имунизираното население, равнище на заразявания, съществуване на нови разновидности на вируса и достъп на страната до надеждни научни данни.

Тестовете на излизане и влизане в Обединеното кралство обаче ще бъдат наложителни за всички.

Министърът на превоза Грант Шапс съобщи тази заран, че държавното управление работни взаимно с туристическата промишленост и частни компании, осигуряващи комплекти за проби, в опит да понижи разноските за пътувания в чужбина.

Това може да докара до безвъзмезден тест преди потегляне и по-евтин подобен при завръщане.

Облекчаването на привилата за пътувания може да бъде забавено от държавното управление, в случай че то реши, че съставлява риск за всеобщото имунизиране.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР