Във Великобритания бившият председател на Консервативната партия, Крис Патън, заяви

...
Във Великобритания бившият председател на Консервативната партия, Крис Патън, заяви
Коментари Харесай

Крис Патън: Ще бъде бедствие за Великобритания, ако Джонсън спечели следващите избори

Във Англия някогашният ръководител на Консервативната партия, Крис Патън, съобщи в изявление за Радио LBC, че „ ще бъде цялостно злополучие за страната, в случай че Борис Джонсън завоюва идващите общи избори. Той окачестви като „ ужасна демонстрация на уязвимост “ решението на депутатите от Консервативната партия да оставят Джонсън за водач, съобщи БНР.

Крис Патън посочи, че в случай че министър председателят остане на поста си това ще форсира разпадането на Обединеното кралство, като Шотландия евентуално ще продължи да се стреми към самостоятелност. Според него това държавно управление е „ лъжливо и безредно “. Той добави, че защото Лейбъристката партия продължава да има фундаментални недостатъци, доста хора са почувствали потребност от способена и рационална политическа мощ в центъра на политическия набор, само че такава по този начин и не се е появила.

41% от депутатите тори при вота на доверие в Борис Джонсън не го пожелаха за водач, само че Патън счита, че партията му е показала огромна уязвимост. Той сподели, че Консервативната партия е разграничена на крайнодесни брекзитиъри и всички останали и че всички ходове на Джонсън са ориентирани към угаждане на неговите правилни хора.

„ Ако консерваторите не се трансформират радикално доста бързо, само че завоюват идващите избори, това ще бъде злополучие освен за тях, само че и за всички нас, тъй като не мисля, че сега имаме Консервативна партия, а англйско националистическо държавно управление с всички последствия от това и на което не може да се има вяра “, съобщи Крис Патен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР