Във Великобритания бившият член на кабинета Майкъл Гоув подкрепи Риши

...
Във Великобритания бившият член на кабинета Майкъл Гоув подкрепи Риши
Коментари Харесай

Майкъл Гоув подкрепи Риши Сунак да стане следващия британски премиер

Във Англия някогашният член на кабинета Майкъл Гоув поддържа Риши Сунак да стане идващ водач на Консервативната партия и министър председател на страната, като упрекна Лиз Тръс, че няма връзка с действителността. Двамата кандидати за лидерския пост имаха среща в петък вечер с членове на Консервативната партия в Манчестър, на която трябваше да дават отговор на сложни въпроси, свързани с икономическата рецесия.

Според анкетите за момента Лиз Тръс се радва на по-голяма известност измежду членската маса, която би трябвало да избере новия партиен водач и министър председател на страната. Риши Сунак обаче е уверен, че в оставащите към две седмици до решението има късмет да завоюва повече последователи.

В публикация за вестник " Таймс " Майкъл Гоув, който беше уволнен от Борис Джонсън, откакто го посъветва да си подаде оставката предишния месец, написа, че намаляването на налозите не е отговор на рецесията с повишаването на живота, както счита Лиз Тръс. " Дълбоко съм угрижен, че дебатът за лидерския пост се свежда от мнозина до бягство от действителността. Отговорът на рецесията с разноските за живот не може да бъде просто отменяне на спомагателни подаяния и понижаване на налозите ", отбелязва някогашният член на кабинета. Гоув написа също така, че няма да се завърне в предните редици на политиката, без значение кой ще бъде идващия министър председател. Той добавя, че е било привилегия за него да прекара 11 години в държавното управление в работа на трима министър председатели, добре знае какво изисква тази работа и Риши Сунак има качествата да бъде министър-председател.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР