Във френския град Сен Луи официално откриха сграда, чиято фасада

...
Във френския град Сен Луи официално откриха сграда, чиято фасада
Коментари Харесай

Къща чисти въздуха от автомобилните изпарения

Във френския град Сен Луи публично откриха постройка, чиято фасада има свойството да пречиства въздуха. Това е първата жилищна сграда във Франция, която има сходна функционалност. 51-апартамента са по този начин проектирани, че по натурален път да унищожават замърсяващите частици и да предотвратяват тяхното прикрепване към фасадата на постройката, разясняват от DLRW, създала плана. Сградата има способността да „ изхвърля “ количество CO2, създадено от 20 автомобила.

Тухлата, която е била употребена за украса на постройката, включва специфичен цимент, който задейства процеса на фотокатализирането - ускорение разграждането на нездравословните субстанции под въздействието на светлината и превръщането им в „ безвредни съединения “: екологично чисти органични и неорганични субстанции.

Тази фасада, която има „ обезпаразитяващи, самопочистващи и бактерицидни свойства, е първата по рода си във Франция. От компанията разясняват, че с сходни фасада до момента са изграждани нежилищни постройки. По думите на Седрик Симонен, общоприет шеф на индустриалните здания на компанията Trianon, това изобретение коства 100 000 EUR при обща инвестиция в размер на 6.5 млн. EUR.

Ако нововъведението се разпространява, то тя може да донесе забележителен принос за основаването на повече и по-зелени градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР