Във Франция традиционните първомайски профсъюзни манифестации се завръщат след продължителната

...
Във Франция традиционните първомайски профсъюзни манифестации се завръщат след продължителната
Коментари Харесай

Френските профсъюзи се активизират след карантината

Във Франция обичайните първомайски профсъюзни митинги се завръщат след продължителната карантина. Около 300 митинга са оповестени в страната.

Два дни преди разхлабването на санитарните ограничения френският Първи май ще премине съвсем както нормално: в случай че предходната година синдикатите честваха от балконите, демонстрациите през днешния ден са позволени, с маска и попълнена декларация.

Спорадични манифестации с разнообразни хрумвания са оповестени още преди обед: на симпатизантите на „ жълтите жилетки “ или за 150-годишнината на Парижката комуна. Главното шествие би трябвало да потегли в ранния следобяд от Площада на Републиката под доста необятен наслов „ за работните места, заплатите, държавните служби, свободата и мира по света “.

Освен санитарните ограничения главно безпокойствие на управляващите е от нови прояви на принуждение и вандализъм, които непроменяемо съпътстваха демонстрациите в последно време. Новият способ на полицията е разполагането на цивилни служители на реда, които да поддържат разговор и атмосфера на доверие, като реагират незабавно на дейностите на екстремистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР