Във формированията на Военноморските сили започна подготовката на личния състав

...
Във формированията на Военноморските сили започна подготовката на личния състав
Коментари Харесай

С демонстрации в морето започна подготовката на ВМС за тази година

Във формированията на Военноморските сили стартира подготовката на персоналния състав за 2022 година с демонстрационни извършения. Във Военноморска база Варна бяха направени показни занятия по прекачване на леки товари сред кораби, обзор и приплъзване на оръжието и техническите средства на кораба, битка с зародил пожар на транспортен съд, дистанционно управление на подводен уред за идентифициране и заличаване на подводни обекти, развръщане на водолазен полигон и на практика водолазни спускания, от състава на Военноморските сили.

Две военноморски бази във Варна и Бургас заменят досегашните пунктове за базиране на Военноморските сили в двата града, заяви през днешния ден кап.I сан Ваньо Мусински, зам.-началник на военния флот по интервенциите при откриването на новата образователна година на Военноморски сили. По думите му новата конструкция към този момент е в действие и главната й цел е да усъвършенства системата на командването и ръководството, както и възстановяване връзката сред обособените формирования на флота. Двете бази, които са подчинени на щаба на Военноморски сили, са отделени от състава на флотилията, с цел да може тя да бъде чисто бойно съединяване, сподели още Мусински.

Той добави още, че флотът стартира новата 2022 година с осъществен обзор на отбранителните качества, както и с нов проект за въоръжените сили до 2026 година. През актуалната година по проект българските Военноморски сили ще проведат разнообразни учения, както и ще вземат присъединяване в активации на непрекъснатите групи на НАТО.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР