Мястото ни е в НАТО и Европейския съюз. Блокирането на

...
Мястото ни е в НАТО и Европейския съюз. Блокирането на
Коментари Харесай

Мястото ни е в ЕС: Бившият премиер на Северна Македония подаде оставка като партиен лидер

" Мястото ни е в НАТО и Европейския съюз. Блокирането на пътя към Европа освен ще докара спад в виталния ни стандарт, само че и ще усили етническото напрежение и ще наруши връзките ни със съседите ".

С тези думи някогашният министър председател на Северна Македония Димитър Ковачевски се отдръпна от председателския пост на до неотдавна управлявалия страната Социалдемократически съюз (СДСМ).

На изключителните парламентарни избори на 8 май партията му претърпя крах и след няколко години в съпротива в ръководството се върна ВМРО-ДПМНЕ, която с позициите си се чака да отдалечи страната от бъдещето ѝ участие в Европейски Съюз.

В писмо до управлението на партията Ковачевски показва, че отдръпването му е честен акт в подтекста на изборното проваляне на СДСМ и приканва цялото управление на партията да направи същото.

Новият министър председател на Северна Македония се чака да е водачът на ВМРО-ДМПНЕ Християн Мицкоски, който към този момент влезе в неприсъствен спор с българските управляващи, като разгласи, че.

Коалицията към ВМРО-ДПМНЕ " Твоя Македония ", която се опълчва на изискванията на България за започване на договаряния с Европейски Съюз, излъчи победител и в президентските избори -

Позицията на новия президент е, че в случай че новият парламент одобри измененията в конституцията на страната за вписването на българско малцинство, ще ги подпише, макар че е срещу тях.

На клетвата ѝ не участва българският държавен глава, посланикът на Гърция напусна демонстративно, откакто Силяновска-Давкова не употребява думата " Северна " пред името на страната.

Властите в Атина я приканиха да се придържа към Преспанското съглашение сред двете страни, с което през 2018 година беше комплициран завършек на разногласието за името.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР