Четири фирми искат да доставят 25 нови мотрисиЧетири са фирмите,

...
Четири фирми искат да доставят 25 нови мотрисиЧетири са фирмите,
Коментари Харесай

Четири фирми искат да доставят 25 нови мотриси

Четири компании желаят да доставят 25 нови мотриси
Четири са компаниите, които желаят да доставят 35 мотрисни влака, които ще бъдат платени със средства от Плана за възобновяване и резистентност. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на превоза и известията. подадените предложения са към този момент отворени. И четирите интернационалните компании, които бяха поканени да вземат участие в търга за доставка на 35-те електрически мотрисни влака, подадоха предложения.
Ценовите им оферти са с няколкостотин милиона по-ниски от заложената планирана стойност по процедурата по директно договаряне, която е на стойност над 1.1. млн. лева без Данък добавена стойност.
Това са PESA, Alstom, Škoda и Stadler Polska.  Предстои в къси периоди назначената комисия да прегледа офертите и да организира договарянията с фирмите.

Най-ниската оферта е за 642.5 млн. лева без Данък добавена стойност и е подадена от Stadler Polska.
Най-високата пък надвишава 883 млн. лева без Данък добавена стойност
и е подадена от консорциума, отпред с румънското поделение на френската Alstom Transport S.A. Обединението, водено от чешката Skoda Transportation, е предложило цена за влаковете над 768.9 млн. лева без Данък добавена стойност. Полската Pesa е оферирала цена от 840 млн. лева без Данък добавена стойност.
Припомняме, че процедурата за доставка на 35 едноетажни мотрисни влака беше открит
а при започване на годината, само че техническите спецификации на двамата участници, подали предложения, не отговаряха на заложените условия. Предвид сложността и спецификата на поръчката, с решение на министър Георги Гвоздейков, МТС мина към процедура на договаряне без авансово съобщение. „ Ще поканим на договаряния необятен кръг от участници, с цел да реализираме оптималната конкуренция, а с цел да подсигуряваме бистрота ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да следят преговорния развой “, изясни тогава министър Гвоздейков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР